Катрин Вачева промени съдбата на самотна майка в "Бригада нов Дом”!

Катрин Вачева промени съдбата на самотна майка в "Бригада нов Дом”!

Една житейска съдба буквално вцепени от ужас хиляди пред малкия екран във вчерашния епизод на набиращото все повече популярност с позитивизма си предаване „Бригада нов дом” по bTV. Става дума за историята на една самотна майка, която живее крайно бедно, отглежда съвсем сама дъщеря си, която пък няма приятели, защото се срамува от външния си вид и болния си баща, който е полусляп инвалид с ампутирани крайници. Голям отзвук предизвика за изключително кратко време появата на манекенката Катрин Вачева, която се оказа и главния добродетел, запознал се със семейството съвсем случайно миналото лято.

Тогава Катрин се притекла на помощ на друго семейство, но от дума на дума разбрала за тежкия живот на самотната майка и нищетата, в която тя живеела. Доброто сърце на моделката не могло да подмине тази история и така и дошла идеята да седне и да напише дълго писмо до предаването, без да очаква отговор, става явно от поста й във фейсбук.

Продуцентите обаче, реагират почти веднага. Свързват се с Катрин и я канят да разкаже. А както знаем мноогократно преди този случай, моделката, която е инициатор и благодетел на множество благотворителни каузи, заедно със свои приятели купува със собствени средства строителни материали и дограма, остъкляват и иззиждат терасата, без което иначе ремонт няма как да бъде направен.

Катрин Вачева на сцената от 5-годишна! (НЕПУБЛИКУВАНИ СНИМКИ)

В крайна сметка малкото жилище, което е в окаяно състояние, се превръща в приказно местенце с нови мебели, баня и електроуреди, които бедните хора до този момент не са имали никога.

От очите на майката и дъщерята потичат сълзи от щастие, когато влизат в обновения си нов дом и не могат да повярват как е преобразен той!

Споделяйки епизода в личния си профил, разбира се, Катрин Вачева бе моментално залята от вълна от положителни коментари.

„Бъди благословенна, Катрин”, „Ти си прекрасен пример и момиче с огромно сърце”, „За пореден път доказа колко си благородна”, „Похвална постъпка, адмирации”, бяха само малка част от коментарите към момичето със златно сърце, както нарекоха моделката!

Припомняме, че наскоро красавицата отново бе аплодирана горещо на благотворително събитие, в което се раздели със своята корона от последната си спечелена титла, а именно – световното й признание миналата година, когато тя развя българския влаг в далечна Южна Америка, където спечели 1-во място „Miss Woman of the Universe 2018” („Жена на Вселената”). Короната си Катрин дари на благотворителен търг, организиран от тв водещата и продуцент Миглена Ангелова. Миската даде и една от своите ефектни официални рокли на фондация за помощ и подкрепа на деца, претърпяли ПТП, в която бяха събрани общо 25 000 лв.

Не всеки би се разделил с нещо толкова ценно като отличие от световна величина в името на добро дело, но Катрин Вачева го направи – така, както преди време и нейната съименничка Катрин Тасева също дари световното си златно отличие за добра кауза.

Публикуваме без редакция поста на моделката във фейсбук след предаването:

„Приятели, след малко в предаването „Бригада Нов Дом” по bTV не пропускайте историята на Ина, дядо Къци и малката Kриси, на които неволно попаднах лятото! Точно на Богородица - 15ти Август! Няма нищо случайно, нали? Разбирайки за тежките условия, в които живеят, ме стисна гърлото и не можах да подмина. Вярно е, че не може да се помогне на всеки, но поне реших, че ще опитам. Затова седнах и написах едно дълго писмо до предаването! Предварително искам да кажа, че не познавам никой от продукцията, въпреки че съм публично лице и изобщо не разчитах на това, нито на отговор, тъй като бях сигурна, че им пишат хиляди хора! Но, О, Чудо! - свързаха се с мен! А аз ги запознах със семейството и тяхната история... Не очаквахме нищо, чакахме... но ги одобриха!!! Благодаря на тези страхотни хора, на бригадата на Vladimir Karadjov, на Maria Silvestar, на продуцентката, всички заедно променихме живота на тези преживяли толкова несгоди изстрадали хорица! Сега Ina Georgieva ми се обажда и всеки ден ми благодари за доброто, което и сторих, буди се с усмивка в прекрасния малък дом, който направиха от предаването, а не онази катакомба, в която не живееха, а просто съществуваха - повярвайте ми.. нямаше стол дори къде да се седне, всичко беше старо и в мухал, нямаха хладилник, нито пералня, спяха на стари продънени легла, но въпреки това се усмихваха! Ина ме нарече - Ангелка. Благодаря на приятелите ми - Daniel Bachorski и неговият брат Aнтон за това че, закупиха строителните материали, които ни трябваха, за да изградим терасата, на Evgeni Krastev затова, че осигури дограмата, на Венцислав Гоцев затова, че напълно безплатно иззида терасата, за да може Бригадата да направи стая... радвам се, че ви познавам и когато ви се обадих и разказах не ми отказахте, а откликнахте на мига! Взех им по една нови дреха за спомен и хапнахме сладолед в Мола, както виждате от снимките - там те не бяха стъпвали... прекарах една седмица с тези напълно непознати за мен хора, които ми станаха толкова близки ! Днес всичко е различно... доброто е заразно, правете го и вие! Предавайте нататък и давайте добрите примери! Всеки, който мисли, че това е ПР, то ще ви кажа едно - дано има повече публични личности или пък напълно обикновени хора, които да си направят точно такъв „ПР”, но да е за добро , да са променили поне една човешка съдба, да са усмихнали някого и да чуват думата „благодаря” от все сърце от хора, които нищо не могат да им дадът, а просто могат да бъдат благодарни, че съдбата ни е срещнала! А всички вие, които след малко ще ни гледате ще кажа само едно: „Човек не става добър от днес за утре, той такъв се ражда”!

Публичните лица сме често обект на хейт, измислици и непроверени гръмки заглавия и сензации в медиите. Гледайте делата! Винаги съм помагала и съм участвала в благотворителни инициативи за деца, животни, фондации, но с това, което направих за тези хора и в това предаване, се Гордея, истински се гордея със себе си! Беше трудно, но не се отказах! Благодаря на всички, които ме подкрепят и вярват винаги в мен и добрите ми намерения! Гледайте предаването „Бригада Нов дом” - най-доброто в родния ефир, с което едновременно плача и се радвам безкрайно...”./show.blitz.bg

Коментирай

desi

desi 12.04.2019 16:04

Браво, Катрин! Ти си човек с голямо сърце. ще гледам предаването. Дано все повече хора се заразят от твоята доброта, човечност и състрадателност.

въпрос

въпрос 12.04.2019 16:41

На леля си парите кога ще върне?Чисти имидж

kali

kali 12.04.2019 18:56

След раждането качих 30 килограма, а съпругът ми за малко да ме напусне, но открих най-лесния и бърз начин да отслабна, за да не качвам повече килограми https://bit.ly/2X7IWdc