Ето кого прегърна Стоянка Мутафова на рождения си ден (СНИМКИ)

Ето кого прегърна Стоянка Мутафова на рождения си ден (СНИМКИ)

97-ият си рожден ден неповторимата Стоянка Мутафова отпразнува по традиция на сцената – там, където се чувства най-добре. Зала 1 на НДК се оказа тясна за многото почитатели на голямата актриса, която отбеляза и своите 70 години сценична кариера. Водещи на юбилейния спектакъл бяха Аня Пенчева и Кирил Ефремов, а плеяда от родни вип персони направиха всичко възможно, за да се докоснат до своята любимка, след което, разбира се, очаквано заляха социалните мрежи с ценните фотоси.

На сцената, за да я поздравят с артистични изпълнения, се качиха Йорданка Христова, Силвия Кацарова, „Тоника”, Албена Павлова, Ненчо Илчев, Виктор Калев и много други обичани артисти. Малко след края на пищния празник популярните ни личности заприличаха на хипер активни тийнейджъри, готови на всичко, за да се снимат със своя идол.

Силвия Кацарова бе една от първите, която се похвали във фейсбук, че е получила нещо много скъпо от великата актриса, което едва ли ще забрави някога:

„Скъпи приятели, получих не само благодаря, но и целувка от моята любимка, Стоянка Мутафова!!!”, пише певицата под фотос, на който ясно си личи целувката на Мутафова.

Не пропусна да я поздрави и примата на популярната ни музика – Лили Иванова, която изпитва особено уважение към „Госпожа Стихийно бедствие”. „Честита Рожден Ден на неповторимата Стоянка Мутафова! Бъди здрава! Целувки!”, пише Лили, припомняйки си вълнението, което самата Стоянка Мутафова й предизвика на нейния миналогодишен рожден ден. Тогава актрисата пожела на примата да я надмине на сцената. „Дa мe нaдминe Лили нa cцeнaтa, тoвa й жeлaя. Mнoгo здpaвe, вce дa e ycмиxнaтa и дa нe ce пpeдaвa”, бяха дословните думи на Myтaфoвa тогава.

Aĸтpиcaтa ce пoзнaвa c Лили Ивaнoвa вече от над 50 гoдини. Навремето двете чecтo xoдeли зaeднo пo yчacтия, opгaнизиpaни oт „Koнцepтнa диpeĸция”.

Младият певец Йордан Марков също не пропусна да поздрави лично актрисата. „Честит 97-ми рожден ден на „Госпожа стихийно бедствие” - актрисата Стоянка Мутафова! Достойна! Силна! Велика! Каквото и да се каже ще е малко! Невероятни щастливци са онези, които са имали възможността да се докоснат до нея и да работят заедно! Огромен поклон!”, написа той, предизвиквайки масово одобрение в социалните мрежи.

Любопитно бе и присъствието на топ модела Цеци Красимирова, която доскоро пускаше атрактивни фотоси от екзотичната си почивка на Карибско море. Но явно желанието й да присъства на този специален за актрисата момент, е надделяло в решението й да се върне в България.

„Човек получава толкова много цветя два пъти в живота – когато идва и когато си отива. Аз идвам!”, е споделяла много пъти Стоянка Мутафова, която винаги е вярвала, че ще живее дълго. В това са сигурни вече толкова години не само верните й почитатели, но и колегите й.

„Кралицата на българската комедия”, както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли. Първата й е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Завършва класическа филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Държавна театрална школа в София. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. е в Народния театър. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов", където работи от 1956 г. Стоянка Мутафова участва в много от емблематичните български филми като: "Специалист по всичко", "Любимец 13", "Топло", "Бялата стая", "Кит", "Езоп" и други. Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър в София./show.blitz.bg

Коментирай

Котаракът Еркюл

Котаракът Еркюл 03.02.2019 21:17

И от мен прегръдка на зареждащата,единствена и неповторима г-жа Стояна Мутафова! Да сте здрава.

НЕЛИЯНА КОНСТАНТИНОВА

НЕЛИЯНА КОНСТАНТИНОВА 04.02.2019 12:42

ШАПКИ ДОЛУ ПРЕД НЕПОВТОРИМАТА МУТАФОВА!