Деси Банова и Плевнелиев се уредиха със страшна екстра във вилата си, цяло село им завидя

Деси Банова и Плевнелиев се уредиха със страшна екстра във вилата си, цяло село им завидя

Десислава Банова - Плевнелиева получи разрешение да въведе баровски подобрения в семейното имение в село Баня край Разлог.

Бившата синоптичка беше подала заявление до "Басейнова дирекция" да й бъде разрешено да отклони част от минералната вода на селото, за да си направи "топило" - това е терминът за топъл басейн на открито.

И вече е решено - съпругата на Росен Плевнелиев, президент на България преди Румен Радев, се сдоби със заветното "ДА". Топилото ще е с вместимост 30 куб. метра, като Банова иска всеки ден то да се обновява с 10 процента от обема. Температурата ще бъде 32 градуса, което значи, че Деси ще разрежда минералната вода, която тече в Баня с врящите 58, пише "Марица". 

Молбата е от собствената й фирма "Деси Банова" ООД, регистрирана през 2017 г. Последният обявен оборот е от 2021-а - 226 000 лева.

Според Банова басейнът ще се ползва за "профилактика". Годишно той ще консумира 6464,15 кубика от водата на селото. За да я докара до двора си, Деси ще трябва да изгради водопровод от 2,6 км., което струва не по-малко от половин милион лева.

Райското кътче на Плевнелиеви се намира на изхода на разложкото село Баня в посока Банско, на един хвърлей от пътя. Проблемът е, че няма басейн. Последният път, в който се отбил до селото, Росен завел синоптичката да се плацика в минералната вода на отстоящия на не повече от 500 м 4-звезден хотел "Хот Спрингс"./show.blitz.bg

 

 

 

Коментирай