Д-р Енчев сменя бизнеса: Ето какво чудо ще изникне край резиденцията му

Д-р Енчев сменя бизнеса: Ето какво чудо ще изникне край резиденцията му

Д-р Невен Енчев сменя бизнес интересите си и става строителен предприемач, а новината е изненадваща за мнозина, включително и от близкото му обкръжение.

Мениджърът на редица здравни заведения ще вдига жилищен комплекс в с. Белащица, в местността "Живака", на границата с вилната зона. Там се намира и резиденцията му "Алхимик", пише "Марица".

В уведомлението за инвестиционното намерение до РИОСВ е посочено, че фирмата му "Алхемист фон Голденбург" ООД ще обедини два собствени имота. За целта трябва да се промени отреждането им - от "жилищно застрояване" за "жилищно застрояване и обществено обслужващи дейности".

Д-р Енчев подкара джип за 300 бона СНИМКА

Върху тях ще се построи триетажна сграда с 30 апартамента, магазин за промишлени и хранителни стоки с пекарна за хляб, както и кафе-сладкарница, със застроена площ от 2200 кв. м. Разгънатата застроена площ на бъдещия обект ще бъде около 5000 кв. м. Предвиден е и подземен паркинг за 250 автомобила.

Жилищата ще се разполагат на втория и третия етаж на сградата. В уведомлението е посочено, че същите ще бъдат пуснати за продажба след въвеждане в експлоатация на имота. 

Супермаркетът ще е изцяло на самообслужване, ще се плаща на 6 каси. За вход и изход към и от хранителния магазин е предвиден виндфанг - система от две врати с разстояние между тях, за да не се допуска влиянието на външния въздух.

Ето коя е новата на д-р Енчев, която зае мястото на Теди Велинова СНИМКА

В комплекса ще се получава ток от ЕВН, ще има и втори източник на електрозахранване - дизелов електроагрегат. Битовите води от санитарните възли и битовите помещения ще се заустват в локална пречиствателна станция на територията на имота, тъй като в населеното място няма изградена канализационна мрежа.

Пречистените води ще се използват за напояване на зелените площи в комплекса. Към тях ще се отвеждат и дъждовните води през решетките на паркинга./show.blitz.bg

Коментирай