Братя Диневи продават къщите си в София за колосални суми! (СНИМКИ)

Братя Диневи продават къщите си в София за колосални суми! (СНИМКИ)

Морските туристически босове Йордан и Динко Диневи обявиха за продан къщите си в центъра на София само 5 години, след като вдигнаха палатите си и поживяха охолно в тях.

От няколко седмици брокери от престижни имотни агенции се надпреварват да предлагат на заможни клиенти къщите на Диневи в столичния квартал „Лозенец", като за двете сгради властелините на ваканционното селище "Свети Влас" искат общо 4,5 милиона лева, пише "Уикенд". 

По-скъпия от двата имота, както повелява неписания закон по родните географски ширини, е собственост на големия брат Йордан, който иска за своята къща"скромните" 1 250 000 евро (2 500 000 лева). Софийският дом на по-малкия Динко Динев пък, е оценен на "едва" 950 000 евро (1 900 000 лева).

Съседи на маститите хотелиери от столичния квартал „Лозенец" разкриха, че Диневи се изнесли съвсем наскоро от софийските си домове. Пръв опразнил къщата си на малката тясна уличка „Добър Юнак“ №7 Динко Динев, който още през януари събрал в два тира най-ценното от покъщината си.

„В този квартал вече няма въздух, всеки строи нещо – евтино и некачествено! Новопостроените блокове се напълниха с еснафи“, обяснявал брат Динев на съседите си. Баровецът уточнил и друго – че имотът вече му е отеснял и не подхождал на високото му положение в обществото.

Строежът на обявената за продан срещу 950 000 евро къща на Динко Динев приключи преди по-малко от 7 години. През есента на 2012 г. по-малкия от братята се нанесе в построената от семейната фирма 3-етажната сграда заедно със семейството си.

Емануела и Митко Динев пак се събраха! (СНИМКА)

От наскоро публикуваните обяви за продажба на къщата, става известно, че тя е със застроена площ от 554 квадратни метра и с двор от 182 квадрата.

Голямото предимство на къщата са огромния за мащабите на квартал „Лозенец" гараж за 4 автомобила, собствен асансьор, агрегат за аварийно електрозаханване, 1000- литров резервор за питейна вода и собствена пожароизвестителна инсталация. Триетажната къща разполага с 5 спални и 5 бани, а имотът е защитен с масивна ограда, облечена с камък и меден покрив. Всички прозорци в къщата са с противокуршумни стъкла и блиндирани врати, а имотът е опасан с общо 12 видеокамери. Според обявлението на брокера, къщата може да бъде ползвана и за резиденция, консулство, малък хотел или офис.

Къщата на големия брат Йордан Динев, освен по-просторна и нова, е и с много по-добра локация. Имотът е в най-хубавата част на квартал „Лозенец“, до 35-о училище, на ъгъла на улица „Добри Войников“ и булевард „Христо Смирненски“. Четириетажната сграда е завършена окончателно и пусната за експлоатация през декември 2015 г. Големия брат Динев е започнал да се изнася от имота преди около седмица, свидетелстват наблюдателните му комшии.

Обявената за продажба къща е със застроена площ от 713 кв.м., двор от 115 квадрата и с гараж за 2 автомобила. Аристократичната сграда разполага с асансьор, с 8 спални и с 8 бани. Фитнес, сауна, приемна, помещение за охрана, обособена стая за детегледачка и просторна мансарда са сред предимствата на имота.

Приближени до морските хотелиери издават още, че те вече са си подсигурили нови тузарски жилища в центъра на София. Братя Диневи са запазили за себе си последния етаж от новостроящата се 4-етажна резиденция „Лозенец“.

От няколко месеца „Диневи груп“ ударно строи баровската жилищна сграда на площад „Велчова завера“ между Семинарията и Химико- фармацевтичния факултет на Софийския университет. Любопитен детайл е, че парцелът се намира в най-високата част на Стара София. Диневи твърдят, че в сградата са приложени най-новите постижения на световните технологии./show.blitz.bg

Коментирай

ПИТАМ

ПИТАМ 05.04.2019 12:59

НЯМА ЛИ ДА ГИ ПОДГОНИТЕ НАЙ-СЕТНЕ ТЕЗИ КРАДЦИ БРАТЯ ДИНЕВИ,КОИТО ТЕГЛИХА КРЕДИТИ ЗА ЯХТЕНОТО ПРИСТАНИЩЕ,А СЛЕД ТОВА ПРЕХВЪРЛИХА ФИРМАТА НА ЕДИН КЛОШАР,ЗА ДА НЕ ВРЪЩАТ КРЕДИТИТЕ.Излиза,че за милиони няма закони,за кокошка няма прошка!!!

наблюдател

наблюдател 05.04.2019 13:13

Бившата кметица на с.Влас,майката на братя Диневи им предостави много декари почти безплатно,на които построиха хиляди апартаменти и къщи,преди това окрадоха от съседните къщи строителния материал...

BBB

BBB 05.04.2019 13:52

Shte gi kupi Cvetanov...

1984

1984 05.04.2019 14:06

Barzo v zatvora . Niama vreme !

Нони

Нони 05.04.2019 14:38

Грозна парвенющина и селяния, позлатен кич и имитация...Как си личи, че са бедни момчета израснали в дълбокия прованс. Най-трогателното е, че не го осъзнават и мислят, че класата се купува с пари.

Нони

Нони 05.04.2019 14:39

Грозна парвенющина и селяния, позлатен кич и имитация...Как си личи, че са бедни момчета израснали в дълбокия прованс. Най-трогателното е, че не го осъзнават и мислят, че класата се купува с пари.

Шоп

Шоп 06.04.2019 0:01

Как от бояджии на щат в к.к.слънчев бряг стигнаха до тук в София.

Димана  Гуляшка

Димана Гуляшка 06.04.2019 1:14

Ваш'та мама,парвенюта! Краката ви миришат, господа! (Н.В. Фердинанд)

aaaaaaaa

aaaaaaaa 07.04.2019 1:03

Може ли да договорим нещо за 600 евро квадрата ? Аз ще взема служебна бележка от ГЕРБ ако трябва .

ДАНЪЧИ ИЗМАМНИЦИ

ДАНЪЧИ ИЗМАМНИЦИ 07.04.2019 3:33

ДАНЪЧНИ ИЗМАМНИЦИ

Патриота

Патриота 07.04.2019 5:33

Скоро новините по бтв-то ще започват с развитието по казуса Диневи.. тяхното издирване и залавяне..абе сагата Баневи 2..бегайте момчета;-)))

Пенка

Пенка 07.04.2019 8:02

Похвално за двамата братя, че са толкова дейни. На мен не ми харесва стилът на къщите, много е помпозен и не мисля, че ще се хареса на някой млад, умен и богат човек. В къщите няма уют и стилът наистина е мутро барок. Да са живи и здрави и да си намерят нови собственици :)