Богдана и Стефан измамени с $ 300 000

Богдана и Стефан измамени с $ 300 000

Естрадните легенди Богдана Карадочева и Стефан Димитров са измамени с 300 хиляди долара, пише „Телеграф“.

Те са ги дали, за да станат съдружници в хотел на Слънчев бряг, но 20 години вече ортаците им не ги вписват като съсобственици. Затова изпълнителите на „Остаряваме бавно“ са се принудили да ги дадат под съд.

Богдана Карадочева трябвало да бъде стара мома…

Делото е започнало през 2016 г. и досега е имало 20 заседания, като последното бе вчера, 23 януари 2020 г. и музикалната прима за пореден път се яви лично в Софийския районен съд. Поради различни причини досега повечето от заседанията са отлагани или отменяни, а през 2017 г. производството е прекратено и върнато. То обаче е прието отново от същия съдия Станимир Миров, който е издал разпореждане, че го е разгледал обстойно, но не е намерил нищо ново, затова го е върнал за определяне на нов състав.

На едно от заседанията Богдана Карадочева е дала показания и е разказала предисторията на измамата. През 1992-3 г. със Стефан Димитров са били в хотел Амфора в Слънчев бряг, където техният семеен приятел д-р Игнатов ги е запознал със собствениците Златка и Атанас Миткови. Сприятелили се и всяко лято ходели на почивка при тях, като в следващите години са викали и техни колеги като Лили Иванова и Васил Найденов. През 1999 г. хотелиерите им предложили да участват в приватизацията като заедно закупят хотел Зафир в Слънчев бряг. За целта музикалното семейство дало 300 000 долара, но така и не било вписано като съсобственик. „Всяка година казваха, да мине сезона и ще го направим, но това така и не се случваше“, обяснила певицата пред съда. След 20 г. чакане, решили да действат чрез Темида.

Шокират Богдана Карадочева, че е глуха

Това е втори голям удар за звездата. През 2017 г. тя разбра, че е измамена от личната си банкерка Ирина Аткова, източила 3,8 млн. лв. от сметката на футболиста Мартин Петров. Богдана така и не каза с каква сума е олекнала, но по съвет на служителката на Уникредит е изтеглила парите си, за да й ги даде да ги развърти. Тя не може да й заведе дело, тъй като всичко е било на доверие и лична уговорка и няма никакви документи. Най-вероятно и при случая с хотела е същата работа, тъй като в показанията си споменава, че веднъж е дала на куп 20 000 долара, увити във вестник./show.blitz.bg

Коментирай

kabin40

kabin40 25.01.2020 18:32

Имали, дали.

Цвете

Цвете 26.01.2020 0:10

Не е за вярване, колко е наивна и глупава Богдана. Сама си е виновна.

veto

veto 05.07.2020 8:46

Обикновенно това става с по-лесно изкарани пари........!