logo

Съдът посече жестоко Радост Драганова и я накара да върне незабавно... СНИМКИ

Съдът посече жестоко Радост Драганова и я накара да върне незабавно... СНИМКИ

Радост Драганова го закъса здраво, след като съдът я посече наскоро с окончателното си решение. Тв водещата е принудена незабавно да върне акциите си на кипърския бизнесмен Харис Кунтурис, с когото бяха съдружници в общ проект - парк за зелена енергия в брезнишкото село Кошарево.

Освен акциите, Драганова трябва да възстанови на Кунтурис и съдебните разноски, които е направил в рамките на развитието на съдебния процес.

Бомба! Тв водеща пак се събра с продуцент на "Фермата"! СНИМКИ

Още през 2016 г. стана ясно, че без знанието на кипърския инвеститор съдружниците му във фирмата за зелена енергия го изваждат от общата им компания. Интересен момент е, че дружеството тъкмо е започнало да печели и да изплаща инвестицията си, пише "Уикенд".

Съдят водеща от bTV, няма право да напуска страната

За случващото се зад гърба му Кунтурис научава с огромно закъснение и то от случаен разговор със свой познат банкер. Оказва се, че без да е уведомен, въпреки че е съдружник, е имало някакво общо събрание на компанията, която е ангажирана със соларния парк. На него бил приет нов учредителен акт на фирмата, а самият Харис Кунтурис бил освободен като управител. Новото ръководство били Радост Драганова и нейният зет Венцислав Гоцев, бизнесмен с присъда в миналото си, но реабилитиран поради изтекла давност.

Двамата разписват пълномощно на адвоката Пламен Михов да представлява дружеството. В новия учредителен акт те включват клаузи, че компанията вече ще се управлява  само от тях двамата и освен това променят и адреса. Тези решения са вписани в Търговския регистър на 22 юли 2016 г., без Харис Кунтурис дори да подозира какво се случва, пише още седмичникът.

Бизнесменът започва поредица от дела и след няколко години съдебни разправии все пак получава справедливост. Той вече е спечелил няколко от делата, а наскоро магистратите окончателно решиха, че няма доказателства, а липсват и твърдения, че Харис Кунтурис е искал да прекрати участието си в инсталацията за зелена енергия.

Според съдът е нарушена и самата процедура по свикване на въпросното общо събрание, на което той е изхвърлен от печелившия проект. Кунтурис не само, че не е уведомен за събранието, но и липсва писмено предизвестие от че "по своя воля прекратява участието си като член на дружеството".

Съдът окончателно е решил, че заличаването на фирмата на Кунтурис като съдружник, поемането на неговите 250 акции в капитала на дружеството от другите, новият учредителен акт и промяната на адреса, са несъществуващи. Затова акциите на кипърския инвеститор трябва да бъдат незабавно възстановени. Неговите съдружници са длъжни да  предприемат "действия, с които да гарантира реализирането на правата" на Кунтурис, пише още в решението на съда.

При това в решението е подчертано нещо много важно – недопустимо е другата страна в това дело, тоест Драганова и Гоцев, да правят такива промени в дружеството, с които да се пречи за "реализирането на съдебно признати права".

Бизнесменът Харис Кунтурис досега е спечелил и други дела срещу „Солар енерджи съпорт”, фирмата на Радост Драганова и нейния зет Венцислав Гоцев, а има и процеси, които тепърва ще бъдат решаване. С тази история са запознати и живо се интересуват не само в  посолството на Кипър в София, но и институции в Брюксел.

Покрай съдебните дела, Харис Кунтурис с изненада научава, че още по времето, преди да го изключат от общата фирма, съдружникът му Венцислав Гоцев дал под наем част от енергийния парк на жена си. При това сделката е разписана от нотариус в пълно нарушение на закона. Според учредителния акт документите могат да се разписват само от тримата съдружници заедно.

От 2016 г. насам кипърският инвеститор е подложен на изключителен тормоз. Преди време в новинарски сайт излиза публикация, пълна с измислици и клевети по негов адрес от първата до последната буква. Собственикът на сайта Стилиян Шишков бърза да поднесе извиненията си на Харис Кунтурис в присъствието на адвокатите на бизнесмена. Текстът се оказва написан от някакъв "журналист", но по-интересното е, че той предложил и да се плати за публикацията и тя да остане по-дълго време на видно място в сайта. Преди пасквилът да види бял свят, неговият автор се поява в  редакцията с адвокат Пламен Михов.

Това е същият юрист, когото Радост Драганова и Венцислав Гоцев упълномощават да представлява фирмата, свързана с енергийния парк, след като изхвърлят кипърския си съдружник. Юристът Михов се явява като техен защитник и по много от делата, които Кунтурис води срещу съдружниците си.

С това обаче не свършват издевателствата над кипърския бизнесмен. Преди време му е поискан огромен подкуп, като е цитирано името на скандален лобист в юридическите среди. Името се пази в редакцията и засега ще се въздържим да го споменем. Най-безцеремонно високопоставена фигура поискала от Харис Кунтурис огромна сума пари.

Казали му, че ако не плати, ще се намери за какво да го подведат под съдебна отговорност, въпреки че е невинен. „В България не е нужно да направиш престъпление, за да си виновен” – заявил му изнудвачът. Кунтурис обаче е категоричен: „Никога няма да плащам на рекетьори”.

Скандалното искане на рушвет е записано, като данните се пазят в дипломатическо представителство. Веднага след отказа му обаче се случва точно това, за което го заплашват. Харис Кунтурис е привикан като свидетел по някакво дело, неизвестно за какво от 2017 г.

"Разбрах, че делото е от преди три години, а мен през 2020 г. ме викат, за да ме питат в Националната следствена служба за някакви хора, които работели в Петрич и на пазара в квартал „Слатина” в София. Не само че не ги познавам, но и никога не съм ги виждал", казва Кунтурис.

Заедно с това НАП прави две проверки и една ревизия на всичките му фирми за 8 години назад. Същото обаче не може да се каже за компаниите на неговите съдружници Драганова и Гоцев. Едва сега е започнала проверка на роднините на Радост Драганова за произход на пари и имоти.

Мнозина чужди инвеститори, изпадаха през последните години в подобни ситуации, като тази на Кунтурис. Те побързаха да напуснат България, като загубиха и немалко пари. Той обаче е категоричен, че няма да се откаже да се бори и ще остане в страната, с която е дълбоко свързан и тук расте неговият син. Харис Кунтурис, който има докторска титла, е председател на Българи-кипърската бизнес асоциация./show.blitz.bg

Коментирай

ПОРА

ПОРА 17.08.2020 9:52

АМАН ОТ КУРВИ!!!

ники

ники 17.08.2020 10:54

Браво. Сега, трябва измамниците да бъдат съдени, и осъдени с ефективна присъда - затвор.

Alo

Alo 17.08.2020 19:57

Абе незнам дали е курва ама аз бих я изчукал във всяка една дупка и бих свършил в устата и

Тая си е

Тая си е 17.08.2020 19:59

Пренаписала биографията, родена в незнайно село с фалшива диплома, абе както е казал по горниячовек грозна ш....я от класа.

Кирил

Кирил 17.08.2020 20:25

Голяма мастия е Радост Драганова!

Лени

Лени 17.08.2020 21:46

Тази хубавица ,ако беше в Щатите, щеше да отнесе най малко 20 години в пандялата ,ама нали е в Абсурдистан,ще й се размине !

my name

my name 17.08.2020 22:01

И тя ли вика "Оставка" ?

Руслан

Руслан 18.08.2020 7:41

Може пък истината да е малко по-различна и измамникът да се окаже този кипърец

ясно

ясно 18.08.2020 8:55

от Радост Драганова - накрая Мъка Путканова

Кирчо

Кирчо 19.08.2020 0:23

Шантонерка

Секскъртач

Секскъртач 19.08.2020 4:21

Тая е толкова противна и нагла мъстия, че чак отвращава. Став само за порно актриса, но е застаряваща и трябва да дънят по каруцарската за да е интересна.

Дядо Мраз

Дядо Мраз 19.08.2020 10:42

Интересно сега дали БТВ ще свялт от ефир осъдената измамничка!

........

........ 19.08.2020 12:28

Така се пълнят партийни каси и нощни шкафчета. ББ е наслагал боклуци на държавни високи постове за да рекитират бизнеса безнаказано.