Наша миска изплака: Отвлякоха 4-годишната ми дъщеря!

Наша миска изплака: Отвлякоха 4-годишната ми дъщеря!

Дете в риск. Бившата „Мисис България” и състезател по конна езда Екатерина Велчева не може да види дъщеря си. По думите ѝ четиригодишното момиче е отвлечено от баща си с  когото  Екатерина е разделена от една година. Малко след нейната публична изява детето е отново в прегръдките й. 

Жената твърди, че е системно насилвана. Води три дела за домашно насилие срещу Александър Кръстев. Съдът е издал и ограничителна заповед, според която няма право да я доближава.  

Ето какво все пак споделя Екатерика за ужаса покрай отвличането на нейното дете.

Преди броени дни съдът постановява и привременни мерки, според които детето трябва да живее при майка си. То обаче още е в дома на баща си. Детето се поверява и на грижите на баба си и дядо си. По информация на NOVA бабата страда от психично заболяване и лежала в клиника.

В края на ноември тази година - тогава Екатерина Велчева твърди, че вижда за последно четиригодишната си дъщеря. Дотогава детето не се е отделяло от нея.

„То беше отвлечено от баща си пред блока на родителите ми, където нейният баща - Александър Кръстев, ни нападна. Заплаши ме, че ще ме убие, ако не му дам детето. Удари ме, грабна детето и избяга”, разказа Велчева.

Оттогава детето е в дома на  баща си  в столичния квартал „Враждебна”. Екатерина успяла да го чуе само веднъж по телефона.

„Детето, плачейки, ми каза: „Мамо, обичам те, много ме е страх от тате. Той бие баба, баба плаче постоянно”. След това бащата грабна телефона и не можах повече нищо да чуя. Той има ограничителна заповед, съгласно която му е забранено да ме доближава на по-малко от 100 метра по Закона за защита от домашно насилие, както и да се въздържа от такова спрямо дъщеря ми”, обяснява тя.

Ограничителната заповед е издадена през август тази година. Тогава Екатерина е нападната за пореден път от бащата на детето ѝ. Причакал я пред дома ѝ, заплашил я с убийство и се опитал да я удуши. Жената води три дела за домашно насилие срещу него.

„За периода, в който съм живяла с него, имам седем жалби до Пето районно. Имам четири медицински от съдебна медицина за зверско пребиване. Получавах шамари, бях със сцепена устна, бях с пребита глава, ритници по цялото тяло. Беше се научил да ме рита в гърба, в бъбреците, в седалището и в краката. След това лъжеше, че съм тренирала конна езда и съм падала от кон. Още бременна започна да ме пребива, да ме малтретира и психически да ме тормози за най-дребни неща. Като пример, защо съм отворила прозореца, защо съм си събула обувките на друго място, защо има косъм от моята коса в мивката в банята”, разказа Екатерина.

Тя твърди, че често е пребивана пред очите на дъщеря ѝ. „Дори ме е удрял, когато съм била с бебето на ръце. За първи път извиках полиция, когато дъщеря ми беше на седем дни. Тогава той ме остави без храна. Беше февруари месец и аз го помолих просто да напазарувам, тъй като кърмя и нямам възможност да излизам с малко бебе. Той се прибра и ме преби”, обясни още бившата „Мисис България”.

Напуска Александър Кръстев в началото на 2020 година след поредния случай на насилие.

„След всяко такова пребиване аз се изнасях за известно време, но след това пак се връщах, защото много исках моята дъщеричка да има и майка и баща. И в детската градина да може и той да я взима, както другите деца, а не да е сама. Началото на 2020 година той мина всякакви граници на нормалното. Влачи ме за краката по стълбите, пред погледа на детето и това беше поводът, заради който аз си тръгнах и повече не се върнах”, добави Екатерина.

Жената твърди, че освен нея, Александър Кръстев биел и собствената си  майка.

„Виждала съм безброй пъти как пребива собствената си майка. Майката на Александър Кръстев - Валентина е била със счупен нос и със счупени ребра. Завела дело е в Софийския районен съд срещу сина си и молба за защита”, казва още тя.

Александър Кръстев отказва да се срещне с екипа на NOVA. Не желае да се свързваме и с адвоката му. Екатерина прави пореден опит да види  детето си в присъствието на екипа ни - и този път без резултат.

Жената е завела дело и за родителски права. Все още обаче няма насрочено заседание. Преди броени дни Софийският районен съд постановява привременни мерки, според които 4-годишното момиченце трябва да живее при майка си. Детето обаче още не е изведено от дома на бащата, защото това трябва да се случи с помощта на съдебен изпълнител, за което по закон е нужно административно време./show.blitz.bg

Коментирай

казанова

казанова 10.12.2021 13:06

това се казва " ролеви игри". Някой миски искат да са строги, други не.

Рррр

Рррр 10.12.2021 13:34

Ей Казанова един кютек и на тебе за да ти се намести задника и пилешкото ти мозаче!

КОй

КОй 10.12.2021 13:37

Баси комплексирания нещастник, държава няма... изчаква го пред тях една вечер и с павето в главата, после заровен... Мухльо недъгав

Познавам я

Познавам я 10.12.2021 16:23

Лъже за всичко. Коя нормална жена се явява за мисис. Кой брак и е това. Така, че мъжа и е прав.......ш....я

Долна кучка

Долна кучка 10.12.2021 16:26

С 5 брака хаха

Анонимен

Анонимен 10.12.2021 16:51

Няма значение кой брак и е.Той няма право да се отнася така.Я това да се случи в Испания ,на часа е в карцера без съд.

fotini24

fotini24 10.12.2021 19:01

Този е луд щом и майка си бие.А жената няма да я коментирам

Робовладелец

Робовладелец 24.12.2021 23:07

Кой Ви е виновен, че сте тъпи п.утки и търпите бой. После, защо се случи така...? Ffffck