Ключово лице от "Белези" бие тревога за нова измама в София, замесена е проститутка

Ключово лице от "Белези" бие тревога за нова измама в София, замесена е проститутка

Росен Дуков е графичен дизайнер, създател на визиите на много български филми (включително "Белези"), книги и музикални албуми. Вчера той разказа във Фейсбук профила си за нов вид измама.

Публикуваме историята с неговото разрешение. Росен живее в 5-етажен блок в столичния квартал „Зона Б-5“. Според него измамниците избират кооперации без видеонаблюдение. Той е сигнализирал в полицията и по случая тече разследване.

 

Ето и неговия разказ.

"Работиш си хоум офис, 15:20 е, звъни се на домофона: Кой е? Поща. Пускаш "пощальонката", след малко се звъни на входната врата. Отваряш, гледаш накипрена жена на средна възраст, с вечерен грим, която със сигурност не разнася поща. Разговорът:


- Нещо да кажеш? - тя.
- Моля? - аз.
- Викаш си проститутка, не вдигаш, а транспорта кой ще го плати?
- Моля?!
- След малко идва охраната, домоуправителя и полицията и ще видиш "моля"!
- Нещо сте се объркали, кой апартамент търсите?
- Точно теб търся.
- Да не сте за съседите?
- Не, не, ще тe смачкат! Вече знаем къде живееш. Имат ти и снимката.
- Извинете, това да не е нова схема за измами?
- Чакай само да дойде охраната.


Аз имам работа и не ми се чака. Звъня на 112, обяснявам ситуацията, казват изпращаме патрул. Благодаря им. Жената стои на стълбите във входа и ме гледа лошо. Излиза пред сградата: Ще им кажа, че си ме бил. По пет пъти на ден ми звъниш, викаш проститутки, а не плащаш транспорта. Секс маниак!


Идва патрулката. Разпитват ни, тя показва чат, в който "аз" я карам да побърза. На зор съм. Звъни на телефон, от който е поръчана, който в момента е изключен. Вадя моя, полицаите сверяват номерата - не съвпадат. Тя ги уведомява, че аз имам няколко номера. Аз имам само един - фирмен, няма значение.

Викам, хора - 2022 е, има геолокация, клетки на мобилни оператори, справки съобщения и разговори, нещо...? Да установим истината по един или друг начин. Май на никой не му се занимава. Пускат я, аз се връщам на работа.


Накратко, жената беше доста обиграна. Разчита на първоначалния шок и иска да ѝ платиш 30 лева за транспорт, крещи във входа, че си поръчал проститутка, твърди че те познава и прочее, неща които биха подействали при по-лабилни психики. Например, хигиенистката на входа, двама съседи и един пинчер ме изгледаха изпитателно, докато викаше.


В ход е разследване, пиша всичко това с цел масово информиране. Ако знаех, че това е схема, нещата щяха да се развият по съвсем друг начин. Отделно, проституцията в България изначално е категорично забранена от закона"./show.blitz.bg