logo

Икебаната побесня! Пише гневно писмо до министъра на културата, защото...

Икебаната побесня! Пише гневно писмо до министъра на културата, защото...

Деян Неделчев - Икебаната побесня и скочи остро срещу списъците с певци, на които държавата ще отпусне награди от 350 и 500 лв. 

Колоритният изпълнител намира за нелогично решението да не бъде включен и той в тези списъци и се обърна с гневно писмо до Боил Банов, изтъквайки заслугите си в музикалната индустрия. 

"Написах допитване лично до министъра на културата защо ме няма в списъка за пари, след като имам пет награди от „Златният Орфей“." Чакам отговор“, споделя Икебаната, чието най-голямо отличие от фестивала е през 1993 година, когато взима голямата награда с песента „Посвещение“ по музика на Хайгашод Агасян.


Паричните премии отпуснати за родните изпълнители, се превърнаха в ябълката на раздора през последните дни. Редица са недоволните изпълнители, които не видяха имената си в списъка. Един от първите дръзнали да скочат срещу министър Банов бе Христо Кидиков.

Не всички от „Тоника“ получиха признание - само Стефан Диомов, Ева Найденова и Ваня Костова. Същото се случи с група „Трик“ като стана ясно, че Етиен Леви ще взима по 350 лв., но двете  певици ги няма. Не се вижда името на многоуважаваната певица Ивелина Балчева, която има няколко награди от „Орфея“.

На заседание тази седмица в списъка ще бъдат включени още имена на заслужили певци  за получаване на парични награди./show.blitz.bg

Коментирай

vasil

vasil 16.02.2021 23:14

Икебаната, братя Аргирови, имитатора на Елвис Пресли, поп фолк звезди и още много бездарни и мързеливи поети и композитори първо да стигнат до възраст за получаване на социална пенсия, за да може да получат бонус.