Гаф! BTV се изложи брутално! СНИМКА

Гаф! BTV се изложи брутално! СНИМКА

През уикенда bTV сътвори най-вероятно неволен гаф, който обаче не остана незабелязан от зрителите и те скочиха остро на медията.

В събота в предаването "Култ" в водеща Петя Дикова, която в момента е замествана от Поли Гергушева, се случи нещо, което буквално накара интелигентната зрителска аудитория да се отврати и публично да изкаже възмущението си от неграмотността, на която станаха свидетели.

Съдят водеща от бТВ, няма право да напуска страната

Редакторският екип обърка текста под кадъра на една от новините, за която става въпрос за Мелания Тръмп. Вместо "Украси", на малкия екран се появи думата "Окраси", което може и да е останало незабелязано за голяма част от зрителската аудитория на медията, но се появиха и доста възмутени.

"Не искам да съм хейтър, особено в месеца на красивите празници, но...как да се стърпя?! Не може да говорим и да се надяваме за ограмотяване на нацията и да очакваме, която и да е кампания и инициатива в тази насока да бъде успешна, докато по национална телевизия изписваме “Окраси”...Моля Ви, журналисти и изобщо всякакви хора, които имате допир с телевизията-говорете и пишете правилно! За добро или лошо, децата също гледат телевизия, а в тях ми е надеждата за интелигентно поколение", пише в социалните мрежи възмутената Йоана Вутова.

"Отдавна спрях да обръщам внимание на плачевното граматическо ниво на телевизионните служители (не искам да ги наричам по друг начин)", гласи друг неодобрителен коментар./show.blitz.bg

 

 

 

 

Коментирай