Смразяващо: Филип Буков е можел да не се събуди в "Сървайвър"

Смразяващо: Филип Буков е можел да не се събуди в "Сървайвър"

Специалисти от чужбина препоръчали на актьора Филип Буков поставяне на пейсмейкър, а до тревожния лекарски съвет се стигнало, след като той изпратил запитване и изследванията си, когато се завърнал от риалитито "Сървайвър", в което бе сочен за един от сигурните финалисти.

Буков напусна преждевременно играта по здравословни причини, като до последно настоявал да поеме риска и да остане в играта, но лекарите и продуцентите на предаването били категорични. До решението се стигнало след припадъци на Филип - веднъж до брадва, втори път – до огъня.

Филип Буков се разгневи на тази постъпка в "Сървайвър" СНИМКИ

Жизнените функции на 29-годишния актьор се занижили поради ред обстоятелствата - оскъдната храна, жегата и физическото натоварване. Появили се моменти, в които сърцето му излизало от ритъм и нямал пулс.

След като се върна в България Буков обясни, че принципно сърдечния му пулс е нисък, защото има спортно сърце. Но в добавка към обстоятелствата, в които оцелявали в Доминикана, където риалитито се снима, състоянието на актьора се влошило драстично, а ситуацията била такава, че участниците получавали по половин канче сготвен ориз за 24 часа, като снимките на игрите траяли 6-8 часа - в непоносима жега. Всички тези фактори се оказали твърде рискови за здравето му.

Филип Буков пусна СНИМКИ от болницата и се разплака

Преди да се завърне, Буков прекрал няколко дни в болница в Доминикана, където му вливали по 6 литра системи на ден. А вече на родна земя актьорът, който изкара около 20 дни в "Сървайвър" и бе свалил 10 кг., се консултирал с различни специалисти, включително и с чуждестранни. Тъкмо последните смятали, че той има по-сериозен проблем и нужда от пейсмейкър.

"Глупости са това за мен, здрав съм си!", заяви актьорът при скорошна медийна изява с уговорката лекарите да не се обиждат, защото уважава професията им.

След консултациите с няколко лекари, актьорът все пак се доверил на роден спортен кардиолог, който му обяснил, че сърцето му има специфики и организма му просто не можъл да се приспособи при екстремните условия в "Сървайвър".

"При изследванията в България стана ясно, че пулсът ми в покой, докато спя, пада до 24. Какво остава там, когато бях отслабнал, жега е... Под този пулс вече може, ако отслаби още, дори да не събудя в съня си. Това беше най-голямото притеснение на лекарите в Доминикана", сподели Филип Буков, който днес се чувства доста по-добре, даже се върна към активното спортуване./show.blitz.bg

Коментирай