Скандален обрат! Саботират „Игри на волята”! СНИМКИ

Скандален обрат! Саботират „Игри на волята”! СНИМКИ

Остават броени месеци до старта на новото риалити в родния тв ефир "Игри на волята", за което продуцентите обещаха още през май, че ще завладее България, а скандалите около организацията му вече са взимат връх.

Оказа се, че тези дни екипа на шоуто принудително е започнало да събира всичко разположено на защитения плаж "Листи" в Странджа, пише "Lupa.bg", а това, което може да последва още за тях, няма да е никак приемливо.

Припомняме, че скандалът със защитената местност, на която са решили да снимат от Нова телевизия новото си риалити, гръмна още в средата на юли.

Скандал! Еколози скочиха на Алекс Сърчаджиева! СНИМКИ

Тогава не само природозащитници, но и обикновени граждани се възмутиха сериозно от нововъведенията насред девствената природа в близост до Царево.

Подразниха ги най-вече разрушените дюни и прокарания път в защитената местност "Силистар", че чак и забраната за посещение на туристи.

"Нова телевизия снима "Игри на волята" и съсипва защитена територия в Странджа! Напълзяха и последните парченца диво край морето.

Идвам, те ме питат къде ще застана, да не им преча! Няма да се почисти плажа, но се дава под наем (!!!) за снимки на някакво предаване...

Проектът бил до септември!", алармира първа природозащитничката Гери Николова, възмутена от "находките" си в защитената територия.

Девойката призовава кмета на Царево Георги Лапчев да обясни "как се дава под наем обществен плаж, част от резерват".

По случая ревнаха и от природозащитната коалиция "За да остане природа в България", които са меко казано възмутени, че телевизията прокарва незаконен път в защитена местност и ограничава достъпа на посетители до плажа "Листи" в природния парк "Странджа".

Алекс Сърчаджиева стана амазонка... скочи от скала! ВИДЕО

От организацията припомнят дори, че в началото на годината е направен опит да бъде отдаден под наем "Липите", един от последните незастроени плажове с ограничен достъп на автомобили в Странджа.

След граждански натиск и медийно внимание обаче, министърът на туризма Николина Ангелкова отмени заповедта./show.blitz.bg

Коментирай