Нажежена обстановка в "Стани богат"! Отговорът на този въпрос изуми всички

Нажежена обстановка в "Стани богат"! Отговорът на този въпрос изуми всички

Рехабилитатор, който се е запознал по необичаен начин със съпругата си, бе първият участник за тази седмица в “Стани Богат“.

Георги Петлешков бе представен от Ники Кънчев като мъж, който се жени за анестезиоложка, поставила му упойка преди една операция.

За Петлешков се разбра още, че обикаля Европа на мотор, а когато си е в България, се занимава с лечение на гръбначни травми и усилено работи с обездвижени пациенти.

Жоро мина без проблеми през първите пет въпроса и след като заработи първата сигурна сума, за 1000 лева бе попитан: Коя е революцията, която „изяжда децата си“ в пиесата на Георг Бюхнер?, с опции Индустриалната, Жасминовата, Октомврийската, и Френската.

Играчът в първия момент опита да разсъждава, но след това не посмя да рискува и потърси помощ от приятел в публиката. В ролята на такъв успешно се изяви Слави, който насочи правилно Петлешков към Френската.

Въпросът за 1500 лева беше: Коя държава приема еднорога за свое национално животно?, а възможностите – Дания, Финландия, Шотландия или Словакия.

Тук Георги поиска 50 на 50 и след като компютърът остави Шотландия и Словакия, посочи първия отговор и продължи напред.

Той заключи сумата от 2000 лева, а за нея въпросът беше: Каква награда дават в Сомалия на дете, което побеждава в състезание по познаване на Корана?

Опциите бяха Къща, Камила, Екскурзия в Европа и Калашников, и въпреки че Петлешков клонеше към втората, реши да се обади на приятеля си Димитър Иванов.

Той обаче остана безмълвен, макар че Жоро импровизира, че е чул накрая да казва Камила. В крайна сметка Петлешков заложи на този отговор, но бързо разбра, че сбъркал, след като водещият му обясни какво се случва в момента в Сомалия.

Кънчев каза, че там се води гражданска война и всяко второ дете стреля с автомат, с което загатна, че верният отговор е Калашников. Впоследствие Ники уточни, че втората награда във въпросното състезание е Калашников и 500 долара, а първата – Калашников и 700 долара. Така Петлешков си тръгна с 500 лева от шоуто по бТВ, пише vihrogon.bg. 

Втора в стола на богатството се настани учителката по български език Таня Дайреджиева.

За 1000 лева тя бе попитана: Чии са думите, “Че съм умен – умен съм, но защо съм и толкова красив“?, с опции Мечо Пух, Карлсон, Емил от Льонеберя, Малкият Мук. Без да замисля много, дамата вярно посочи Карлсон, тъй като според нея бил нескромен.

Последва въпрос за 1500 лева: Кое химично съединение се нарича още блатен газ?, при опции Метан, Пропан, Бутан и Октан.
Таня бе готова да маркира първия отговор, но за всеки случай извика на помощ от публиката съпруга си Емил. Той призна, че се е ориентирал към Метан, тъй като се извлича като отровен и вреден газ, и би заложил на него, въпреки че не е 100 процента сигурен.

Таня обаче се колебаеше между Бутан и Пропан, и Емил я посъветва при това положение да използва друг жокер. Половинката му го послуша и поиска 50 на 50, и след като пред нея останаха Метан и Октан, заложи правилно на първия отговор.

Въпросът за 2000 лева, които участничката заключи, беше: Кой италиански термин в музиката означава бързо темпо?, с възможности Алегрисимо, Анданте, Граве, Ларго. Тук Таня се обади на приятеля си Милен Стефанов и това се оказа мъдър ход, тъй като музикантът от Гвардейския представителен духов оркестър веднага отгатна, че става въпрос за Алегрисимо.

Това означаваше, че г-жа Дайреджиева вече има сигурни 2000 лева и днес ще има възможност да увеличи тази сума, но вече без да разполага с жокери./show.blitz.bg

 

 

 

 

Коментирай