Изненада! Шеф Никола от "Хелс Китчън" в звездна кулинарна битка с... СНИМКИ

Изненада! Шеф Никола от "Хелс Китчън" в звездна кулинарна битка с... СНИМКИ

Любимецът на зрителите на Хелс Китчън шеф Никола Симеонов устрои звездна кулинарна битка, по време на първия си обучителен курс, за който БЛИЦ писа наскоро. 12 участници бяха разделени на два отбора, а капитани им бяха най-красивата синоптичка Ева Кикерезова от БНТ и Мисис България Станислава Андреева.

Двете дами се справиха като истински професионалисти в кухнята и много умело нахъсваха отборите си. Помагаха им учениците от 11 и 12 клас на Професионалната гимназията по туризъм, в чиято сграда на "Дунав" 30 се проведоха обученията. Темата бе Италианска кулинария и участниците сготвиха на вкусните домашна паста карбонара, ньоки с рукола, ризото с пуширани круши, аранчини и тортелини с ръчно направена рикота.

А на финала всички получиха сертификати и се снимаха с шеф Никола за спомен. В обученията може да се включи всеки, който обича да готви, следващата дата е 24.10, като записването става в страницата Готви с шеф Никола Симеонов или на телефон 0888369133.

Ники обещава и всеки път да кани и по две гост звезди, на които кулинарните умения не са им чужди. Обученията ще бъдат снимани на живо и ще се излъчват във ФБ страниците Никола Симеонов/Nikola Simeonov, Готви с шеф Никола Симеонов и в най-голямото ФБ списание ХайЛайф, където можете вече да видите видео и снимки от отминалите звездни битки.

"Идеята ми дойде след "Хелс Китчън", когато много хора започнаха да ме търсят с най-различни кулинарни въпроси. Прекарвах доста време, отговаряйки им, и просто реших да създам свой курс за италианска кухня, тъй като почти цял живот съм работил в италиански ресторанти. За съжаление, заради К-19 излязохме в карантина и компенсирах с лайфовете във фейсбук.

Те се приеха много добре и това ме мотивира още повече, когато се успокои положението покрай вируса, да направя курс, реален, далеч от виртуалното пространство, за да съм максимално полезен на интересуващите се от моите рецепти и съвети. "От малък се интересувам от готвене. А един ден мечтая да отворя ресторант със звезда Мишлен в България"./show.blitz.bg

Коментирай

Видно

Видно 14.10.2020 12:47

Изключително възпитано и приятно момче. Нищо общо с разните му противни псевдо зведи, които всеки ден ни натрапват, Сашко Евро, Аръковци, Фикита и останалите отрепки.