Павел и Венци Венц, DARA и Михаела Маринова се местят в планината заради...

Павел и Венци Венц, DARA и Михаела Маринова се местят в планината заради...

Шансът това изречение да излезе от сферата на научната фантастика и да се превърне в реалност се нарича Sofia Songwriting Camp.

Първият у нас международен творчески лагер за писане на песни привлича 16 топ композитори, текстописци, бийтмейкъри и музикални продуценти от 4 европейски държави, които ще живеят 6 дни в планината с 9 от най-ярките български изпълнители, между които Pavell & Venci Venc’, DARA и Михаела Маринова.

До 19-ти май включително Боровец ще се превърне в притегателен център за европейската музикална индустрия по покана на „Вирджиния Рекърдс“, а поточната линия за хитове в курорта стартира под патронажа на заместник кмета на културата – Тодор Чобанов.

“Този лагер вдъхновява младите творци в България, които имат огромния потенциал да излязат и на световната сцена. Благодарим на Саня Армутлиева от името на нашия кмет и пожелаваме успех на тези невероятни млади хора!“, каза той.

Сред участниците в Sofia Songwriting Camp е Cazzi Opeia – шведската прелест, за която челните позиции в К-поп чартовете са постоянна величина. С помощта на музикален център  "Икономов“ финландските къщички на хотел „Ястребец“ ще се превърнат в мобилни студия, а в тях родните автори ще кръстосват потенциала си с творци като Крис Янг – основно перо в екипите на Кайли Миноуг, Лайнъл Ричи и Род Стюърд.

В магичната атмосфера на планината своето ноу хау ще сподели и британецътJungleboi (Найт Масуку), работил върху песните на Риана и Уил Ай Ем.

„Едно от най-важните неща в нашия бизнес е песента. Този лагер е начало за българските автори да започнат активно да се колаборират с чужди и по-опитни творци, за да вдигнем нивото на репертоара у нас, да имаме българско участие в авторството на международни хитове, да създадем конвертируеми парчета за собствените си артисти, така че да имат шанс за успех извън пределите на България.“, сподели на пресконференция за старта на SofiaSongwriting CampСаня Армутлиева, управляващ директор на „Вирджиния Рекърдс“.

Съорганизатор на мащабното събитие е Робин Йенсен, един от най-изявените мениджъри в музикалния издателски бизнес (Ekko Music Rights Europe)и създател на някои от най-успешните екипи и творчески срещи за писане на музика в Европа.

„Мисията ми е да обучавам творците как да печелят от таланта си, играейки в отбор с хора от всички точки на света. Имах мечта да създам мрежа от лагери за писане на песни в Европа. Саня, ти също си част от тази мечта.“ сподели Робин.

Към подкрепителите на Sofia Songwriting Camp се присъединява и телекомът А1, чиято любов към музиката прерасна в създаването на първата българска стрийминг платформа Xplore Music. „За нас е чест да подкрепим подобна инициатива и вярваме, че по време на творческия лагер ще се създадат много красиви неща, които ще слушат и в нашата платформа.“, сподели Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“.

Калоян Спасов, главен мениджър на х-т “Ястребец“ от своя страна сподели: “Е-тата при теб, Саня, не са вредни, а вдъхновяващи - енергията и емоцията, с която завихри всички около себе си с историята за този лагер. Надявам се да бъдем домакин на снимките на видеото на първият световен хит, създаден в България“./show.blitz.bg

Коментирай

reee32

reee32 20.05.2019 0:48

Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук ! Нужен е минимален депозит от 10 евро!Вчера спечелих 1772 евро ! https://bit.ly/2vGdh7g