Орлин Горанов и Марги Хранова възпяха K-19 в химн ВИДЕО

Орлин Горанов и Марги Хранова възпяха K-19 в химн ВИДЕО

Орлин Горанов и Марги Хранова заедно с други родни популярни изпълнители направиха кавър на италианския хит на Роби Факинети.

"Възкресение" е името на българската версия на песента, превърнала се в своеобразен химн на борбата срещу К-19. В изпълнението й се включват редица утвърдени имена на родната сцена, сред които Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Кристина Димитрова, поп фолк певицата Емилия, Сандра Александрова и Артур Надосян, който стои и зад аранжимента на родния вариант на мелодията.

Орлин Горанов: И като певец, и като тв водещ се чувствам еднакво комфортно!

Текстът е дело на Иван Тенев, а музиката е на италианската суперзвезда Роби Факинети от култовата група "Пух".

България е 15-ата държава, която се присъединява към вълната, която започна с благотворителното издаване на песента Rinascero, rinascerai на Ботуша. Тя се появи на бял свят още преди година, а Факинети даде заявка, че средствата, събрани от онлайн излъчването на песента ще бъдат дадени на болницата на папа Джовани XXIII в Бергамо.

СПИСЪК с всичщи наши певци, които получават специални пенсии заради "Златният Орфей"

Своеобразният кавър, записан от родните артисти, е вече на бял свят. По думите на Тенев, текстът е възможно най-близък с оригиналния такъв на италиански. "Това е песен за възкресение, прераждане на света - това, което се случва след тази гадна болест. Старах се да бъда максимално близо до темата на оригиналния текст. Приятелка преведе буквално текста от италиански", разказа Тенев в скорошто тв гостуване, пише "Монитор"

Родната версия не останала незабелязана и от Факинети, който специално изпратил благодарствено писмо на нашите музиканти. Нещо повече, аранжиментът на "Възкресение" бил определен като един от най-добрите в сравнение с всички останали кавъри по света./show.blitz.bg

Коментирай

Поредното захлебване

Поредното захлебване 18.02.2021 14:48

Поредното захлебване на избрани "творци"! Невзрачна, блудкава, скучна и тъпа песен, нищо забележимо! Забележими са хонорарчетата за пеещите, за зрителя: НИЩО, тъпня! 40 пъти измяукаха: "Възкръсна ти, възкръснах аз." И от какво сме възкръснали, а??? От нищо!