logo

Най-малкият фен на великата Стоянка Мутафова е пловдивско бебе на месец! (СНИМКИ)

Най-малкият фен на великата Стоянка Мутафова е пловдивско бебе на месец! (СНИМКИ)

Бебе на един месец и три дни бе най-малкия гост на представянето на книгата на Стоянка Мутафова в Пловдив. Голямата актриса пристигна в града по покана на екипа на ОИ „Старинен Пловдив” във връзка с честването на 50-годишния юбилей на Общинския институт. Самата Стоянка Мутафова е също юбиляр тази година, през която чества 70 години на сцена.

В Пловдив, Стоянка Мутафова бе придружавана от дъщеря си Мария Грубешлиева – автор на книгата и мениджъра си Евгени Боянов. Представянето на „Добър вечер, столетие мое!” се състоя в Малка Базилика.

Поради очаквания голям интерес към обичаната актриса, организаторите от ОИ „Старинен Пловдив” бяха осигурили LED екран, на който срещата се излъчваше в реално време, а многобройната публика, която остана извън залата зае амфитеатралните седалки на открито пред входа и оттам наблюдава излъчването.

Не позволиха на Стоянка Мутафова да говори на рождения й ден! (СНИМКИ)

Всички желаещи имаха възможност да си закупят книгата, да получат лично автограф, да се снимат с голямата актриса.

По повод честването на 70-години творчески път на сцена, Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев изпрати красива кошница с цветя, почетен плакет и поздравителен адрес, които бяха връчени на голямата ни актриса от директора на ОИ „Старинен Пловдив” Йордан Илиев.

„Трудно е човек да синтезира в няколко изречения 70-годишен творчески път на сцена! Не е възможно накратко да се опише всичко, което сте постигнала до тук – с труд, огромен талант и вдъхновение, с множество перипетии, с безрезервна обич към професията, с невероятни постижения и успехи в театъра, в киното, в телевизията. Всичко, което човек може да си представи е част от този дълъг житейски и творчески път до тук!

Внукът на Петър Слабаков: Стоянка Мутафова ми докара пулс 150!

Сигурен съм, че дори да има и други артисти в световната история с такова творческо дълголетие, Вие ги превъзхождате категорично, защото няма друг артист, който да се радва на такава безгранична любов от страна на публиката, на хората от всички поколения!

Благодаря Ви, че споделяте нашия празник – 50 години от създаването на ОИ „Старинен Пловдив” в годината, в която Вие чествате 70 години на сцена! Аз вярвам, че най-голямо удовлетворение ще получите днес, когато се вгледате в блясъка и обичта, която струи в очите на Вашата публика! Бъдете здрава и продължавайте да сте вдъхновение за всички нас!”, бе част от текста на поздравителния адрес от Кмета.

По идея на ОИ „Старинен Пловдив” 24-те читалища от Пловдив ще получат книгата „Добър вечер, столетие мое!” с автограф за библиотечния си фонд./show.blitz.bg

Коментирай

Котаракът Еркюл

Котаракът Еркюл 15.04.2019 14:27

Благословено дете от целуната от Бога Стояна.

ЧРД

ЧРД 18.04.2019 9:37

Пожелания за рожден ден https://pojelaniazarojdenden.com