logo

Наша народна певица ще пее на българския събор в Кипър

Наша народна певица ще пее на българския събор в Кипър

Талантливата народна певица от Родопите - Светла Дукатева ще вземе участие в най- голямото българско събитие на острова на Афродита - Вторият традиционен български фолклорен събор, ТА „Българи”- Кипър.

Събитието ще се проведе на 28.09.2019г., от 18:00 часа на крайбрежната сцена в гр. Ларнака. Невероятната родопчанка ще изпълни едни от най - хубавите народни песни, с които ще пренесе всички наши сънародници в родината.

Заедно със Светла Дукатева, участие в събитието ще вземе и неповторимият клавирист Иван Йосифов. На Втория традиционен български фолклорен събор родопчанката ще представи и новия си музикален проект - "Серефимовата песен".

Тя е посветена на освободителя на Средните Родопи - полк. Владимир Серафимов. Проектът е реализиран с помощта на родолюбците от Пътуващо читалище "Бащино огнище" и Сдружение "Родопски хайдути". Очаква се на събора в Кипър да присъстват над 2500 души. Участие в събитието ще вземат български фолклорни танцови групи и певци от България и Европа./show.blitz.bg

Коментирай