Доктор организира патриотично пътуване с локомотива "Баба Меца"

Доктор организира патриотично пътуване с локомотива "Баба Меца"

 Д-р Андрей Маринков и сдружение "Обединени Балкани" организират патриотично пътуване този уикенд под наслов "Не се гаси туй, що не гасне".

Любимият лекар на община Своге ще потопи гостите в приключение, тръгвайки на 7 август с локомотива "Баба Меца" по стъпките на дядо Вазов из дефилето, съчетаващо красоти и богата програма, а на 8-ми август ще се състои всенародно веселие и курбан в село Лесковдол.

Атракционното пътуване ще започне от Централна гара в София със стартов час от 8:10, а за всеки, който иска да се присъедини, трябва да го направи най-късно до 9:10 сутринта, когато ще потегли самият влак. Той ще мине през гарите Курило, Реброво, Своге, Лакатник, Мездра.

Гостите на това приключение ги очаква и богата фолклорна програма с уастието на певчески и танцови състави от Дефилето и литератулно-музикални програми на самодейни състави към читалищата "Народна култура 1954" и "Искра 1928", танцова школа Шопите, народните творци Филип Синапов и Мария Иванова.

Артистите ще пресъздадат образите на героите от Дефилето - Иван Вазов, Дядо Йоцо и Баба Илийца. А на 8 август от 13 часа в с. Лесковдол ще бъде открит и паметен исторически знак. Специални гости на събитието ще бъдат деца от Република Северна Македония./show.blitz.bg

Коментирай