Дара Екимова срещу хейта в новата си песен „Пробвай се”! (ВИДЕО)

Дара Екимова срещу хейта в новата си песен „Пробвай се”! (ВИДЕО)

Опит за убийство и силни социални послания в актуалния сингъл на младата певица

След фурора, който предизвика, записвайки дует на хита „Мой Свят” с баща си, загинал преди 11 години, Дара Екимова пусна новата си, самостоятелна песен. 16-годишната наследница на Дими от „Сленг” дава сериозна заявка за силно ангажиран текст и апел към проблемите на днешните тинейджъри.

Във видеото младата певица се превъплъщава в ролята на хейтърка, която дотолкова е обсебена от главната героиня, че стига до опит за убийство. Идеята е на самата Дара Екимова, която е и автор на текста.

Талантливата тинейджърка споделя впечатленията си, че подрастващите са обсебени от социалните мрежи и това ги кара да „мразят”, защото мислят, че другите са по-добри, заради илюзията, която създават самите социални мрежи. Това води до език на омраза и агресия в училище, които оставят траен отпечатък върху психиката на младите хора.

„Не трябва да хейтваме, защото това ще ни погуби, а любовта към себе си ще ни спаси. Да харесваме и избираме винаги себе си, това е моето послание в „Пробвай се”, споделя Дара за авторската си песен.

Дара Екимова: Сбъднах мечтата си да пея заедно с тати!

Премиерата на видеото е в You Tube канала на Дара Екимова. Музиката на „Пробвай се” е дело на бийтмейкъра на 2018-та Светлин Къслев. Записът е осъществен в Star Light Records. Зад камерата във видеото застава Борил Петров. Mix and master: Бате Пешо, грим: Анастасия Беневрешка, коса: Виолина Дочева за Салони Магама.

Припомняме, че „Пробвай се” ще прозвучи на живо в Sofia Live Club на 31-и май, когато Дара и музикантите Светослав Славков, Станислав Петров – Стенли, Иван Попов, Илия Ранков и Николай Николаев отново ще изпълнят вечните песни на „Сленг”, част от проекта Slang by Dara Ekimova. Премиерата на трибюта, в края на март, събра повече от 200 ценители на качествената българска музика.

Преди месец, Дара осъществи революционното за България миксиране на своето изпълнение с гласа на баща си и засне видео-клип към песента „Мой свят” - една от 500-е любими песни на България, според касацията на БГ Радио./show.blitz.bg

Коментирай