logo

Дара Екимова: Сбъднах мечтата си да пея заедно с тати!

Дара Екимова: Сбъднах мечтата си да пея заедно с тати!

Дара Екимова стремглаво преследва мечтите си, особено тези, които звучат най-смело. Потвърждение за това ще има съвсем скоро, когато младата изпълнителка ще направи премиера на най-новия си проект - Slang By Dara Ekimova. За разлика от някои нейни връстнички, които привличат вниманието със скандални текстове и визия, Дара от самото начало на музикалната си кариера залага на емоцията, на чувството и посланията, за да изрази себе си. Следва посланията, които баща й - вокалистът на "Сленг" Дими Екимов проправяше чрез музиката си. Когато той си отива от този свят в катастрофа, Дара е едва на 6, но днес, чрез най-новото си музикално начинание, показва, че духът наистина е вечен, колкото и физиката да е преходна. Разговорът с Дара Екимова много прилича на самата нея - непринуден, откровен и пълен с емоция. И е първият, който тя дава на прага на големия си успех!

Във видеото на съвремената версия на „Мой свят” вокалите на Дара са миксирани с оригиналното изпълнение на баща й Дими. Младият фотограф и режисьор Дуран Дуран направи немислимото за България, миксирайки гласовете на Дара и баща й и режисира новия клип, включвайки в него оригиналното видео на песента, както и неповторимите вокали на Амалия. Оператор на клипа е Борил Петров. Аранжиментът на изпълнението на Дара е дело на бийт мейкъра на годината Светлин Къслев. Борис Павлов - Бобо е автор на Mix & Master-а .

„Първата ми мисъл беше да направим римейк на оригиналния клип, заснет от режисьора Васил Стефанов. После се замислих, дали е възможно да миксираме гласовете така, сякаш пеем „Мой свят” заедно с тати. Докато търсихме локации за снимките, Дуран Дуран ми изпрати демото. Плаках часове наред, бях толкова развълнувана. Не вярвах, че е възможно. Веднага направихме план за заснемането на клипа, а режисьорът даде великолепната идея оригиналното видео на „Мой свят” да е фон на моето изпълнение. Нямам търпение да се качим на сцената на Витоша Лайв клуб на 22-и март, заедно със Светослав Славков - вокалист и китарист, Станислав Петров – Стенли - пианист, Илия Ранков – бас китара, Иван Попов - китара и Николай Николаев - барабани, за да изпълним хитовете на Сленг. ” – споделя Дара по време на снимките и допълва: „това ще бъде едно признание за групата, носталгичен римейк на вълнуващата, богата и смислена музика, създадена от тати и неговите приятели от Сленг! Ще изпълним всички хитове, сред които и „Остани”, „Любовта няма край”, „Нали”, „Луда глава” и много други.”

- Дара, какво е усещането да изпълняваш песните на баща си? С теб и преди сме си говорили, че това, което ти се случва, не е случайно и със сигурност е знак от съдбата.

- Вълнуващо е, защото до сега не съм пяла песните на татко по този начин и чак сега разбирам колко смисъл и емоция има в текстовете. Освен това, току що завършихме новия клип на "Мой свят" и вече е в моя You tube канал. По този начин сбъднах мечтата си да пея заедно с тати.

- Вярваш в съдбата, нали? Убеди ли се, че когато нещо не се получава веднага, то е защото трябва да се получи по-добре? Ти отпадна от миналогодишния сезон на „Гласът на България”, но виж какво ти предстои сега...

- Вярвам в съдбата и знам, че дори понякога да се противя на случващото се, след време разбирам, че е за добро.

- Кое беше първото, което почувства, когато получи поканата да бъдеш вокалист на Трибют на група „Сленг”?

- Първоначално не осъзнах какво реално ще бъде да пея песните на татко пред хора с група на живо, но в последствие си дадох сметка за отговорността, която нося и емоцията, която искам да предам. Почуствах се много горда и в същото време притеснена. Не знаех дали мога достойно да застана на една сцена с такива талантливи музиканти като Светослав Славков, Станислав Петров – Стенли, Иван Попов, Илия Ранков и Николай Николаев. Багодарна съм им затова, че са толкова вдъхновени и мотивирани и ми дават увереност, че ни предстои един страхотен концерт, пълен с носталгия, но и с много радост!

- Майка ти Ива Екимова много пъти е казвала, че когато те слуша, има усещането, че чува Дими, но в женски вариант... Двамата не си приличате само в гласовете, но и в поведението, нали?

- О да, той беше бунтар, държеше да има справедливост, беше умен, амбициозен. Аз също съм такава.

Ива Екимова се похвали с топ подарък! (СНИМКИ)

- Ако трябва да опишеш с една дума връзката с баща си, каква би била тя?

- Вечна.

- Какво ти помага да правиш психиката си толкова устойчива?

- Не е толкова устойчива, колкото изглежда, имам доста неща върху, които да работя, но ще се справя.

- Замисляла ли си се върху текстовете на песните на Дими? Откриваш ли някои отговори за себе си и за него в тях сега?

- Замислих се чак сега и разбрах, че хората харесват музиката му, защото се припознават в нея. Припознават се в текстовете.

- На практика чрез музиката ти успяваш да трансформираш тъгата от липсата на баща си в жива емоция, която те кара да се усмихваш...

- Да, много по-красиво е, когато в музиката, която пееш има емоция. Иначе няма смисъл. Без нея, музиката няма да е музика.

- Много пъти си казвала, че си представяш как баща ти танцува, докато ти пееш. Какво друго си представяш?

- Как се разхождаме заедно, пътуваме, пеем.

- Често казват, че приличаш по бунтарския дух на баща си. Какво правиш, когато срещнеш реакция или ситуация, в която има повече негативен привкус, отколкото обратното? Как отиграваш тези моменти?

- Реагирам спонтанно. Негодувам срещу всяка несправедливост и казвам, каквото мисля. Не се страхувам да изкажа мнението си.

- Коя е най-голямата мечта, която би искала да сбъднеш в музикално отношение?

- Да пея на една сцена с Ариана Гранде, в дует, естествено.

- А в личен план? Имаш скромен житейски опит, а звучиш толкова мъдро за важните послания в живота.

- Просто искам да съм щастлива, а това е нещо, което постигаме сами, като се наслаждаваме на това, което правим. На мен музиката ми носи щастие и радост.

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

Нина

Нина 11.03.2019 21:35

Красиво и амбициозно младо момиче.Желая и успех!

taka e

taka e 12.03.2019 16:39

отърви се от стърчащия корем ,виж колко е лесно ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2oVFkiq

...

... 12.03.2019 16:51

Любима моя българска песен, това дете е направило нещо прекрасно...Замисъла за дуета е точно попадение, баща й със сигурност бди над нея и се гордее! Поздравления!

milena

milena 19.03.2019 23:57

Ако имаш упорити гъбички по краката ,не чакай да ти паднат ноктите.Ако нищо не помага да се спасиш от тях -не губи надежда -опитай с този мехлем премахва ги завинаги https://bit.ly/2Y86LDe