Руши Видинлиев живее сам от 10-годишен, призна, че му се е налагало и да... СНИМКИ

Руши Видинлиев живее сам от 10-годишен, призна, че му се е налагало и да... СНИМКИ

Руши Видинлиев, който играе топ адвоката Мартин Касимов в първия си сериал „Мен не ме мислете“ по bTV, мечтае да направи своя дебют като режисьор на игрален филм. Той вече има опит в късометражни ленти и видеоклипове, а в последно време изцяло се е посветил на ролите в киното.

Започва своята кариера в „Механикът“ с Долф Лундгрен през 2005 година. Първата му значима роля е на маниакалния псевдошпионин Батко Стаменов в черната комедия „Цветът на хамелеона“ на Емил Христов през 2013 година, който бе показан в Торонто и селектиран в програмата на много световни кинофестивали. Руши взема и наградата на българската филмова академия за най-добър актьор.

Руши и Весела Бабинова се награбиха в страстна целувка, а мъжът й... СНИМКА

След това трайно се настани в киното с превъплъщенията си в лентите „Снимка с Юки“ на Лъчезар Аврамов по разказа на Мирослав Пенков, „Времето е наше“ на Петър Попзлатев по романа „Разруха“ на Владимир Зарев и „18% сиво“ на Виктор Чучков-син по едноименната книга на Захари Карабашлиев.

Стана горещо! Руши мечтае за секс с Весела Бабинова! СНИМКИ

Ролята на Зак му донесе награда за най-добра мъжка роля на престижния 66-и международен кинофестивал в Таормина (Италия).

"Да играя е най-голямото ми желание. Много ми харесва екипната работа, това, че всеки е важен в реализацията и че като всичко свърши, мога да го забравя и да продължа напред. Харесва ми, че киното отговаря на въпроса „какъв мога да съм аз, ако не съм себе си". То разчита на голям екип и сложна комуникация. Трябва да си хем гъвкав, хем абсолютно категоричен как и защо искаш да разкажеш нещо. То не търпи прояви на суета, несигурност и неподготвеност“, признава Руши, който има и солидно образование зад гърба си.

Той учи от първи до четвърти клас в училището към италианското посолство в София, пише „Галерия“. Едва 10-rодишен заминава за колежа „Фетиш колидж“ в Шотландия, където бъдещата звезда открива магията на театъра.

Скандално видео с Руши Видинлиев разтърси мрежата

В началото му е много трудно, защото живее сам и няма никакви приятели, но самотата го калява. Налага му се и да се научи да готви, а днес е превъзходен кулинар. След Шотландия живее в Бристол, където учи кино и театър, а по-късно завършва магистърска пpoгpaмa пo късометражно кино в Ѕchool of Visua1 Arts – Ню Йорк, пише "Галерия".

"Винаги съм живял и в България, и в чужбина. Между два свята. Актьорската професия ми дава същото убежище – да имам възможни светове навсякъде", казва Руши./show.blitz.bg

Коментирай

Руши

Руши 25.04.2022 19:01

Страхотен си!

Iveshko

Iveshko 25.04.2022 22:13

С майка милионерка,всеки ще е страхотен...

Шибек

Шибек 26.04.2022 11:02

Язък за образованиетио на Муши, хич го няма като актьор.