Пловдивски кмет гледа 180 говеда и върти майсторски чевермета СНИМКИ

Пловдивски кмет гледа 180 говеда и върти майсторски чевермета СНИМКИ

Кметът на пловдивското село Ясно поле - Иван Иванов, успява някак да съчетае едновременно управлението и животновъдството.

Освен, че всяка сутрин Иванов тича да оправя проблемите на местните и цял ден се занимава с тях, вечер след работа тича във фермата си. През деня с нея се занимава съпругата му. Кметското семейство отглежда около 30 говеда и 150 овце.

Заварваме Иванов облечен в народна носия, усмихнат и спокоен, въпреки адската жега на полето край селото. Там е от 3.30 часа през нощта, защото лично той върти шиша, на който е нанизано агнето. Поводът да почерпи съселяните си и високите гости, пристигнали от община Марица начело с градоначалника Димитър Иванов, е първа копка на компостираща инсталация.

Още преди две години Иван Иванов и общинският кмет Димитър Иванов работили по проекта, тогава кметът на Ясно поле заявил, че ако се стигне до реализация на проекта, ще почерпи всички с чеверме. Докато върти агнето от всички страни, за да придобие хубава и хрупкава коричка, Иванов разказва, че всеки си има майсторлък, но не иска да издаве своя.

Пече го на бавен огън и дървени въглища. Споделя, че в Ясно поле живеят около 700 души. Доволен е от съселяните си, няма особени проблеми с тях, а ако такива възникнат, той веднага се заема да ги решава. Доволен е, че този голям проект се осъществява на територията на неговото село, защото освен, че ще се пести от боклука, за който общината плаща сума ти пари за извозване и депониране, ще се отворят нови работни места.

Иначе в Ясно поле няма миграция на млади хора. Близки са индустриалните зони Марица и Раковски, семействата са доволни от това, че имат препитание, не искат да живеят в близкия Пловдив, защото са добре устроени и уредени в Ясно поле. Оставяме кмета да гощава с вкусното чеверме присъстващите. Изпраща ни с широка усмивка и обещанието, че когато имаме време и му отидем на гости, може и да разбули малко, но само малко, тайната на най-българската гозба, която за сега ревниво крие./show.blitz.bg

Коментирай