Майката на Стоичков върти баници и рита топка на стадиона! СНИМКИ

Майката на Стоичков върти баници и рита топка на стадиона! СНИМКИ

Леля Пенка - бойната и непобедима по дух майка на легендарния ни футболист Христо Стоичков, не спира да тича нагоре-надолу и да втрещява съселяните си с енергията си.

Репортер на "ШОУ" попадна на Пенка Стоичкова, докато отразяваше първа копка за компостираща инсталация в пловдивската община Марица.

Проектът ще бъде реализиран край село Ясно поле, а леля Пенка, която е родом от там, въпреки адската жега, неуморимо се раздаваше.

Тя сервира на гостите от чевермето, от сладките, от питите и баниците. Една от погачите е лично нейно производство, похвали се жената пред репортера ни.

"Иначе съм добре, сутрин играя мач на стадиона, вечер тичам и го обикалям. От нищо не се оплаквам", бе категорична майката на Стоичков.

Местни хора споделиха, че в селото е обичана и уважавана, когато някой имал нужда от помощ, Пенка Стоичкова винаги откликвала.

Въпреки бойния си дух, който явно е наследил от нея и синът й Христо, леля Пенка не влизала в конфликти и винаги била обществено ангажирана.

"А пък какви пити и баници прави, да си оближеш пръстите, майсторка е тя, има златни ръце", не спряха да я хвалят жени, които също помагаха по организацията на първата копка и също сервираха на високите гости, поканени на събитието от кмета на община Марица Димитър Иванов./show.blitz.bg

Коментирай