Майката на Керана спасила живота на ударено от гръм момиче СНИМКИ

Майката на Керана спасила живота на ударено от гръм момиче СНИМКИ

Юлия Йорданова, по-известна като певицата Керана, шашардиса всички с признания в национален ефир. Тя говори открито за своята майка, която се оказа ситински герой, заслужаващ почетен знак за храброст. 

"Майка ми заслужава да стои на стената на славата в България тези дни", категорична е Керана пред Мон Дьо. 

„Не знам дали си спомняте една ситуация, когато едно момиче го удари гръм и беше спасено от една жена. Тази жена е майка ми“, отбеляза с гордост Керана, припомняйки случая от миналото лято в Приморско.

Тогава поразената от мълния бе на 18 години, а от хотел наблизо се отзовава жена, която, преди да се обади на 112, й прави сърдечен масаж, с което спасява живота й.

На 16 август миналата година мълния порази трима души в Приморско. 18-годишно момиче бе тежко пострадало и с опасност за живота, но живо заради бързата реакция на Снежана Йорданова – майката на Керана.

Снежана заварва на мястото 18-годишната Теодора на земята в безпомощно състояние. Приятелят й – също пострадал от мълнията, е в силен шок.

„Видях, че тя все още е топла, има някаква сърдечна дейност, но пръстите на ръцете й посиняваха. Вероятно за малко е спряла да диша. Започнах сърдечен масаж и накарах приятелят й да я обдишва. Така й дадохме първа помощ до момента, в който на място пристигна линейката“, разказва майката на Керана.

Именно тази първа помощ помага на Теодора да дочака линейката жива.

Освен това младата певица сподели, че за нея такива постъпки на майка й са нещо обичайно, с което е израснала. По-скоро се учудила на това, че е паднала светкавица, отколкото, че майка й е спасила човешки живот./show.blitz.bg

Коментирай

Адмирации

Адмирации 01.04.2023 12:08

Има и такива хора :) Адмирации :)

Henrythe7

Henrythe7 03.04.2023 13:55

Керана има страшен глас, но е с поведение на 13 годишна и ужасно досадна провинциалистка! Без капка финес и грация!