logo

Благотворителен бал събра 126 400 лв. за храм „Св. Александър Невски" СНИМКИ

Благотворителен бал събра 126 400 лв. за храм „Св. Александър Невски" СНИМКИ

Марешки дари 50 000, а Симеон Пешов – 20 000 лева

Благотворителната кампания "За величието на храма" в помощ на патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" събра 126 400 лв.

Финалното събитие от кампанията – Балът на строителите и архитектите, организиран от сдружението с нестопанска цел Балканска медийна асоциация, се проведе този уикенд в столичния хотел "Маринела"“. В рамките на бала бяха раздадени Наградите за строителство и инвестиции.

Меценатът Симеон Пешов с Гран При в строителството и инвестициите

Като най-големи дарители се откроиха Веселин Марешки, с 50 000 лв. и 20 000 лв. от Симеон Пешов и неговата съпруга Бисерка, а останалите бяха набрани чрез DMS номер, в платформата helpkarma и благотворителен търг, които се състоя в рамките на Бала на строителите и архитектите.

Спортни величия даряват трофеи за спасяването на храм "Александър Невски" СНИМКИ

Чекът със събраната сума символично бе връчен на Валентин Заяков от църковното настоятелство към храм-паметника "Свети Александър Невски", а събраната сума ще отиде целево за ремонт на подпокривната част – основно за смяната на старата дограма на кубетата, заради която има много течове.

На търга се разиграха няколко спортни трофеи – боксовите ръкавици на Кубрат Пулев, футболна фланелка на Христо Стоичков от периода му в Барселона, топка с автографите на всички златни момичета по художествена гимнастика, екип на Благой Георгиев.

Също така ценни картини от колекцията на Греди Асса, Илия Желев, Иван Яхнаджиев, скулптура Илиян Шарков направи от бронз специално за събитието Девата с младенеца, Жанет Брейчева предостави копие на картината на Ван Гог "Слънчогледите", но изработена от полускъпоценни камъни, а Деница Гацинска нарисува Александър Невски с маслени бои.

Водещи на церемонията на Бала на строителите и архитектите бяха актрисата и певица Йоана Драгнева и водещият на предаването по БНТ "Туризъм.БГ" – Мирослав Димитров.

Всички номинирани по категории с описание и снимки могат да бъдат разгледани на investbuild.eu/categories

На събитието в помощ за храма пяха грандамите Силвия Кацарова, Катя Близнакова, изпълнителят Искрен Пецов, финалистката на "България търси талант" 13-годишната Валерия Войкова, малката изпълнителка Валерия Стоянова и поп певицата Цвети Радойчева./show.blitz.bg

Коментирай

Емилия

Емилия 22.06.2020 16:38

А къде са звездите?