logo

Меценатът Симеон Пешов с Гран При в строителството и инвестициите

Меценатът Симеон Пешов с Гран При в строителството и инвестициите

Меценатът и почетен председател на Камарата на строителите Симеон Пешов ще получи бронзова статуетка, изработена от скулптора Илиян Шарков, този петък на специална церемония в хотел "Маринела" в столицата.

Призът за цялостен принос в строително-инвестиционния бизнес ще му бъде поднесен на сцената от инж. Илиян Терзиев (председател на УС на Камарата на строителите). Награди ще бъдат връчени в още няколко категории - жилищно, обществено и бизнес строителство, пространствен дизайн, архитектурен проект.

Призовете на церемонията ще бъдат връчени от Цветан Симеонов /Председател на Българско-търговско промишлена палата/, Бойко Таков /Директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия/, инж. Илиян Терзиев (председател на Камарата на строителите в България), Владимир Пенков /Управляващ съдружник на Пенков, Марков и партньори/, Андон Балтаков /генерален директор на БНР/ и други.

Наградите за строителство и инвестиции са част от Благотворителния бал на строителите и архитектите в подкрепа на храм-паметника "Александър Невски", а събитието е под патронажа на Светия Синод на Българската Православна Църква, като лично се е ангажирал епископ Герасим – главен секретар на Светия Синод. 

На събитието в помощ на най-голямата ни църква и символ на София ще пеят грандамите Силвия Кацарова, Катя Близнакова, изпълнителят Искрен Пецов, финалистката на „България търси талант“ 13-годишната Валерия Войкова, малката изпълнителка Валерия Стоянова и поп певицата Цвети Радойчева.

Водещи на церемонията ще бъдат актрисата и певица Йоана Драгнева и водещият на предаването по БНТ „Туризъм.БГ“ – Мирослав Димитров. Творци и спортисти ще дадат свои ценности за търга - картини ще предоставят художниците Греди Асса, Иван Яхнаджиев, Илия Желев, Деница Гацинска, Жанета Брейчева, а спортни трофеи - Христо Стоичков, Кубрат Пулев, Благой Георгиев и други.

Организатор е сдружението с нестопанска цел Балканската медийна асоциация съвместно с генералното медийно партньорство на Българската Национална Телевизия и Българското Национално Радио./show.blitz.bg

Коментирай