logo

Жени Калканджиева: Телефонни измамници казали на майка ми, че съм блъснала човек на пътя!

Жени Калканджиева: Телефонни измамници казали на майка ми, че съм блъснала човек на пътя!

Жени Калканджиева е капацитетът, който от години избира най-красивите момичета в конкурсите за красота из страната. Шестата по красота в света, както често я представят не без основание обаче, винаги е наблягала на естествената красота.

За нея е болна темата за силиконовите подобрения и уеднаквяването на момичетата по конкурсите, а думите, които не пести по този въпрос, са повече от островърхи.

Освен за тенденциите и порочните практики в модния бранш, Жени Калканджиева сподели с нас и много лична и покъртителна история, свързана с майка й.

 

- Жени, никога не си крила неодобрението си от момичета, които се явяват на конкурси за красота с множество корекции по себе си. Кое по-точно те дразни най-вече?

- Като жури в различни конкурси за красота, винаги клоня и предпочитам момичета, които изглеждат по-естествено и натурално. Момичета със свежо и младежко излъчване, защото всички останали ми изглеждат просто еднакви. Те имат еднакви носове, скули, брадички, вежди, гърди и всичко останало.

Ексклузивно! Жени Калканджиева влиза в политиката!

За мен не е проблем това, че някой е решил и си й сложил силикон, само че той трябва да бъде изключително естетически направен, а не да седи огромно и да личи от километри, че е нещо изкуствено.

Забелязвам, че повечето момичета прекаляват с този тип корекции и вече изглеждат като едни надуваеми кукли. Те не стоят като момичета.

- Подобен краен резултат не трябва ли да бъде недопустим за конкурси за красота?

- Да, категорично. Това все пак са конкурси за красота, а не за плеймейт. Но на мен ми прави впечатление и още нещо - че много се прекалява с тена. Има момичета, които стават направо кафяви в летните месеци, а това е ужасно.

Аз просто не мога да повярвам на очите си! Те явно изобщо не разбират, че кожата се състарява ужасно много от слънцето, в този случай то е вредно.

Жени Калканджиева зашемети с приказната си градина! СНИМКИ

Озоновият ни слой не е добър, не е плътен и те нямат представа на какво ще заприличат след 10-15 години. Да не говорим, че твърде черните момичета изобщо не изглеждат естетически, а ако прибавим към картинката и множеството татуировки, става просто ужасно.

Но напоследък тази мода е във вихъра си. И пак ще кажа – всички тези момичета изглеждат еднакви, което е най-малкото печелившо за тях!

- На какво трябва да заложат, за да са печеливши в такъв случай?

- В подобен тип конкурси, естествено, всички момичета трябва да са секси, да са готини, но това се постига и с поведение, с походка, с излъчване.

Моделите на "Визаж" и 100 Кила изпотиха Пловдив! СНИМКИ

В никакъв случай не бих поощрила момичета с драстични корекции по себе си, защото ние в крайна сметка ги избираме по красота, а не по сексапил. Пак ще кажа - те не са плеймейтки, а миски!

- Конкурсите за красота обаче, сякаш се обезцениха през последните години. Вече има конкурси за всичко, а за критерии от този тип изобщо не може да става и дума…

- Точно така е, защото тези, които ги организират, започнаха много да свалят нивото. Ако се върна малко назад във времето, когато съм избирала „Мис България”, виждаме как след това „Мис България” е участвала на всякакви световни форуми, била е много активна и в социалния ни живот, явявала се е на всички медийни и благотворителни събития.

А изведнъж този критерии отпадна. Най-малкото, когато едно момиче става мис, тя трябва да може поне да се изразява правилно, да умее да говори.

Жени Калканджиева се разходи с униформа и стана страшно! СНИМКИ

Във всички тези новоизлюпени конкурси, за които говорим, нивото на момичетата е твърде ниско. А самата организация като декори, сцена, осветление и т.н., и под всякаква критика. Оказва се, че всичко живо може да прави под път и над път конкурси, от които да се излиза като „мис”.

И тази порочна практика се отразява жестоко на целия бранш. Защото като гледат какво е нивото, много от действително хубавите момичета се отказват да участват. Занижените критерии се превръщат в определящ фактор.

Родителите на момичетата все по-рядко са склонни да дадат разрешението си за подобна инициатива, притеснени от съмнителната репутация на поредния конкурс за красота.

Когато даден конкурс не е организиран с достатъчно взискателност и сериозно отношение, родителите не допускат детето им да стане част от това.

В крайна сметка смисъла от всеки един такъв конкурс не е едно момиче да грабне една корона, да прибере 500-1000 лв., а да стане един посланик на дадена кауза. С такава популярност не всеки може да се справи, така, както не всеки може да бъде полезен на обществото, разполагайки с корона на главата си.

- В края на миналата година мнима агенция за модели неколкократно примамвала редица непълнолетни момичета за разголени фотосесии. И за да звучи по-тежко и достоверно, от престъпната група са използвали твоето име. Това продължава ли още?

- Да, продължават да спекулират, за съжаление и ние още не можем да ги издирим, защото комуникират с момичетата по всякакви начини – през фейсбук, инстаграм, скайп и т.н. Пускат се обяви в сайтове за работа и се представят от наше име.

Жени Калканджиева попари жестоко форумка!

В момента, в който въпросните хора съвсем малко се усъмнят и получат отказ от момичето, веднага си сменят профила в социалните мрежи. И на практика е много трудно да бъдат открити.

Затова аз постоянно апелирам, че всичките тези момичета трябва да се доверят и да си пращат снимките, чак когато са сигурни на кого ги изпращат.

А когато се ходи в съответния офис, е добре да е с родител или поне с приятелката, защото много често момичетата предприемат стъпките самостоятелно, а след това, когато направят големия гаф, не смеят да кажат на никого.

Жени Калканджиева хвана мотиката! СНИМКА

Живеем в такова време, че човек трябва да бъде много предпазлив, да мисли. Защото такива примамки и мними агенции винаги ще има – дори и да се открият едните, ще изникнат други на тяхно място. Подобно на телефонните измамници са.

- Имала ли си проблем досега с телефонни измамници?

- Имаше опит при майка ми преди време. Тя беше обикновен човек, учителка, не е притежавала такива пари. Звъннали й и й казали, че аз съм блъснала човек на пешеходната пътека и са ме заключили.

Аз изтръпнах щом разбрах и не ми е толкова за парите, в случай че беше решила да им даде такива, колкото заради мисълта, че това е възрастна жена, на която от притеснение може да й се случи всичко./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай