Виктория Георгиева емоционално пред БЛИЦ за Евровизия, болния си баща и К-19

Виктория Георгиева емоционално пред БЛИЦ за Евровизия, болния си баща и К-19

Виктория Георгиева ще представи страната ни на Еврозивия 2021. Младата и талантлива певица бързо се превърна в една от големите звезди в България, а феновете й се множат, включително и от чужбина.  В емоционално интервю Виктория разказа за битката, която води извън музикалната сцена. Тя гостува в „Търси се“ по bTV, едно от популярните предавания в България, където със сълзи на очи сподели за тежките моменти, които преживява през последните месеци.

Виктория Георгиева разказа: Годината ми започна много добре, но след това последваха няколко събития, които преобърнаха живота ми. Конкурсът Евровизия беше отменен, а няколко месеца по-късно баща ми беше диагностициран с много рядка болест - амиотрофична латерална склероза. Беше като гръм от ясно небе, защото не го очаквахме. Аз много обичам семейството си и винаги искам да им помагам с каквото мога, но е тежко, когато виждаш най-близките ти да се влошават с всеки изминал ден и няма как да им помогнеш, защото просто няма лечение.

Наш репортер се свърза с Виктория, за да научим как върви подготовката й за участието на Еврозивия и какво се случва като цяло с живота й в момента. 

- Вики, как върви подготовката за участието ти на Евровизия?

- Подготовката ми за Евровизия не е спирала от ноември 2019 година, когато всъщност бях обявена за български представител на конкурса в Ротердам през 2020 година. Изминалата година и половина ми помогна много да израсна като артист и човек. Представих първия си албум „a little dramatic” и сбъднах една голяма своя мечта. Сега през май ми предстои едно голямо предизвикателство – да пея на най-голямата сцена в Европа и се чувствам много по-готова. През април и началото на май ще репетирам и ще се готвя за този момент. Давам и много интервюта за международни медии. Много се радвам, че има такъв голям интерес към песента ми “Growing Up is Getting Old” и към българското участие.

- Очакваше ли песента да се приеме чак толкова добре в страната ни?

- Миналата година, когато представихме “Tears Getting Sober”, бях много изненадана колко добре се прие песента, с която трябваше да представя България на Евровизия 2020. Много съм щастлива, че и песента ми за Евровизия 2021 „Growing Up is Getting Old” също получава много подкрепа – и в България, и в цяла Европа. Най-много ме радва, че получавам много съобщения от хора, които ми пишат, че моята музика им помага и им дава сили да минават през трудни моменти.

- Много родни звезди те подкрепиха, както и руският изпълнител Филип Киркоров. Кои думи те трогнаха най-силно?

- Подкрепата, която получавам от всички ме прави много горда. Тя е не само за мен, но и за екипа, с когото работя, както и за българското участие на Евровизия. Аз имам голяма отговорност през май месец да представя страната ни достойно и подкрепата е много ценна. Думите на Филип Киркоров са голямо признание, защото той е един от най-популярните артисти в Русия и има много успехи на Евровизия като продуцент за различни страни.

- Съжаляваш ли, че не успя още миналата година да представиш страната ни на този престижен конкурс?

- В началото съжалявах много, че отмениха конкурса. С времето обаче разбрах, че това е и възможност – да се подготвя по-добре за големия момент на сцената, да довършва своя албум, да представя нова песен. Радвам се, че “Tears Getting Sober” има много фенове в цял свят.

- Плаши ли те пандемията и сблъска ли се отблизо с вируса?

- Разбира се, плаши ме. Това смятам, че е нормално. Пандемията промени начина ни на живот и аз се опитвам да се пазя от вируса колкото мога.

- Спомням си, че на кастингите за „Х Фактор” беше едно плахо и неуверено в себе си момиче. Пречупи ли се вече и доби ли нужното самочувствие?

- Много често в интервюта ми задават въпроси за това „плахото момиче от Х Фактор“. Честно казано, нея отдавна я няма. Смятам, че надраснах този образ. Разбира се, от време на време се сещам за нея и никога не забравям от къде съм тръгнала.

- Кои са твоите идоли в музиката? Какъв стил слушаш през свободното си време?

- Аз съм голям меломан и слушам много музика. В момента една от песните, които слушам много често е „Déjà vu“ на Оливия Родриго. Обичам да откривам много музика и слушам често артисти, които не са популярни в България. Дори създадох и плейлист в Spotify с моите любими песни.

- Не мога да не отбележа, че изглеждаш зашеметяващо. Как успя да влезеш в такава форма?

- Няма да крия, че това изискваше много воля от моя страна, но в един момент реших, че трябва да се променя – да живея и да се храня здравословно. Това беше ключа към промяната. Чувствам се много по-добре.

- Какво си пожелаваш в бъдеще?

- Пожелавам си най-вече близките ми хора да са живи и здрави. Всичко, което ми се случи през последните две години ме научи, че няма по-ценно нещо от семейството и приятелите./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Коментирай

Shrek

Shrek 18.04.2021 17:48

Лошото е ти липсва талант!