logo

Веселин Маринов за първия си онлайн концерт, любовта и коронавируса

Веселин Маринов за първия си онлайн концерт, любовта и коронавируса

Веселин Маринов прави всичко възможно, за да се адаптира максимално ефективно към извънредното положение в страната, в което социалната изолация е основен фокус. Певецът, който е любимец на няколко поколения българи, тази вечер ще изнесе първия си онлайн концерт, точно в 20:30 ч.

За него, а също и за любовния си живот в условия на коронавирус, изпълнителят споделя първо пред нас.

 

- Как се чувствате, откакто в страната ни е въведено извънредно положение? Липсва ли ви сцената, контакта с публиката?

- В първите дни от извънредното положение ми беше много тежко! Всичките ми професионални планове рухнаха. Очаквах с огромно нетърпение пролетта, защото трябваше да тръгна на национално турне. Подготвяхме се за него от декември миналата година и след четири месеца усилен труд всичко изведнъж беше стопирано от кризата с коронавируса, а 16 души от екипа ми - балет, организатори, технически персонал, счетоводство, останаха без работа.

Веселин Маринов с неочаквано признание за коронавируса ВИДЕО

Опитвам се да се адаптирам към новата ситуация. Десет дни след въвеждането на мерките успях да превключа на по-бавни обороти и да приема нещата такива, каквито са.

- Как се справяте с изолацията?

- С жената, която обичам, се изнесохме на вилата извън София. Намерих си различни занимания там, започнах да върша неща, за които преди нямах време. Един-два пъти седмично идвам до града, за да свърша някоя неотложна задача.

- Довечера вашите фенове ще имат възможност да ви чуят на живо онлайн в 20:30 ч., благодарение на инициативата на URBO "Живот вкъщи". Какво мислите за този проект, който дава възможност на българските музиканти да изнасят концерти пред своите почитатели дори в тази ситуация?

- Похвална е инициативата на URBO. Много съм щастлив, че ме поканиха да се включа в нея и че ще мога отново да се изправя пред публиката, макар и по различен от обичайния начин.

За мен и екипът ми беше създадена уникална сцена с прекрасен звук и невероятно осветление. Всички артисти, които до този момент се включиха инициативата, получиха пространство за изява, което съответства на тяхната индивидуалност.

- Това ли е първият ви онлайн концерт на живо? Как се чувствате преди него?

- Да, за първи път правя подобен концерт. От една страна се притеснявам, че няма да имам директен контакт с публиката - няма да видя одобрителни или критични погледи, няма да чуя аплодисменти. Но едновременно с това искам да се впусна в това предизвикателство с цялото си сърце. Реших да направя специален акустичен концерт, който ще бъде много личен и, надявам се, ще накара хората да се чувстват по-уютно в домовете си.

Ето как се срещат за първи път Веселин Маринов и Митко Пайнера СНИМКИ

- Как смятате, че феновете ви ще приемат тази нова форма на контакт с вашето творчество?

- Когато пуснахме онлайн песен от репетициите на концерта за URBO, тя беше гледана над 180 000 пъти. За мен това е доказателство, че шлагерната музика има вярна публика. Много бих се радвал, ако феновете си купят виртуални билети за онлайн концертите, които ние, музикантите, изнасяме безплатно. Така ще подкрепят всички нас, които сме обрекли живота си на музиката.

- Като човек, който пее за любов, какво се случва в личния ви свят? Щастлив ли сте?

- Щастлив съм. В момента преживявам най-хубавите си мигове с жената на моя живот. Заедно сме от две години, но се надявам любовта ни да продължи безкрайно. Моите песни разказват за истинската любов, мотивират хората да я търсят, да я преживяват. Много дълго обаче самият аз бях убеден, че възпявам един идеал и че едва ли някога ще го срещна.

Надявах се поне моите почитатели да открият това, към което аз вечно се стремях, но никога не успявах да намеря. Неочаквано обаче, срещнах истинската любов. Сега имам в живота си това, за което винаги съм пеел и то не е илюзия, не е мечта.

Бомба! Веско Маринов вдигна тежка сватба!

- Какво мислите за ситуацията у нас и по света? Кога, според вас, ще се върнем към нормалния начин на живот?

- Мисля, че тази ситуация е изпит за цялото човечество. Влизаме в един нов свят, от който ще излезем различни. Какви ще бъдем след края на пандемията все още никой не знае.

Със сигурност музикалната индустрия ще се възстанови много бавно - ще трябва да минат месеци, преди хората да се престрашат отново да отидат на концерт. Кой знае дали в бъдеще публиката няма да е с маски, а всеки да стои през няколко стола разстояние от другия.

- Вие правил ли сте си тест за коронавирус и ако не, смятате ли да си направите?

- Все още не съм. Може би не е лошо човек да си направи, но засега не съм си изградил ясна визия как да действам./show.blitz.bg

Концертът на Веселин Маринов може да видите от тук  

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

Иван Гочев

Иван Гочев 15.04.2020 20:00

Бившият да започва с коментарите