Светлана Гущерова: С Християн и бебето се заразихме с К-19, много тежко мина през нас

Светлана Гущерова: С Християн и бебето се заразихме с К-19, много тежко мина през нас

През истински кошмар минават Светлана и Християн Гущерови през последните няколко седмици. Въпреки че са се изолирали и не се срещат с много хора, ковид вълната не подмина и тяхното семейство. От изкусителната блондинка разбираме, че Християн го е прекарал доста тежко, а тя все още няма вкус и обоняние. Оказа се, че Гущеров минава пред китайския вирус за втори път. 

Наш репортер разговаря със Светлана, която от няколко дни е с отрицателен тест, но все още се бори със страничните ефекти на Ковид-19. С нея си говорим още за децата, за семейството, за любовта и т.н. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @svetlanagushterova

- Светлана, как си? В предварителния ни разговор ми сподели, че преди няколко дни с Християн сте минали през ужаса на Ковид-19... 

- Откакто съществува Ковид аз непрекъснато съм в контакт с болни хора. Дори по време на втората ми бременност пътувах с най-добрата ми приятелка до морето, след което вечерта ми се обади разплака, за да ми каже, че е с положителен тест. Не се заразих тогава, имала съм и други близки контакти с ковид болни. Но преди четири-пет седмици пътувахме семейно до Боровец и Хриси започна да се оплаква, че не му е добре. А там бяхме малко хора, защото избягваме да се виждаме с големи компании, почти никъде и не ходим. Особено Християн е много изолиран откакто съществува вирусът. Не сме пътували никъде на почивка, за да можем да се пазим. Прибирайки се от Боровец, взехме един тест за Хриси за негово успокоение. Оказа се, че е болен. Вкъщи започнахме да правим тестове на всички, аз и бебето също изкарахме положителен резултат. Мислех си, че съм "желязната лейди" и мен никога няма да ме хване, но истината се оказа друга. Дъщеря ми не се зарази и я изолирахме с майка ми. Докато ние тримата се лекувахме в нас, Хриси много тежко го изкара. Най-много ме успокояваше фактът, че видимо на бебето нищо му няма. 

Загубих вкус и обоняние, което е най-ужасното нещо. Всяка вечер се молех на сутринта да се събудя и да имам вкус. Вече сме излекувани, но при мен все още не са се възвърнали тези вкусът и обонянието. На Хриси пък му е отпаднало, не се чувства добре. 

 

- Имаш ли подозрение от къде може да сте се заразили? 

- Нямам никакви подозрения. Всяка седмица правим тестове вкъщи. Нямам идея от къде сме се заразили, защото ние не ходим по ресторанти, на почивки и т.н. Ограничаваме се, излизаме само по работа. От всичко може да се заразиш, явно вече ни е било писано. Между другото, Хриси го кара за втори път. Преди да дойде ковид в България, аз връщам от почивката си във Виена и любовчето се беше изолирал сам в стая. До този момент се говореше за болестта, но нямаше регистрирани случаи у нас.  На следващия ден съобщиха по новините, че съществува и в България. Тогава също много тежко го изкара, но се изолира сам в една стая. Оставяхме му храна и вода пред вратата, никой не се виждаше с него. Тогава не си беше правил тест, но се беше изолирал за две седмици. Дъщеря ни много плачеше и не спираше да пита къде е тати. Хубавото е, че вече имаме антитела и можем да пътуваме. (смее се) Имала съм моменти на депресия, че не може да се пътува. Разбира се, всеки сам си преценява дали да пътува или не, но нас ни беше страх. Виждаме, че и без да пътуваме пак можем да се заразим. Колкото повече човек се пази, толкова повече се заразява. До такъв извод стигнах, съдейки по себе си и мои приятелки. 

- Щом сте го изкарали в домашни условия, значи всичко е добре... 

- Преди това бях болна в нас на системи, не беше ковид. Бях много тежко болна. Не можех да дишам, задушавах се. Какво беше това, не знам... Бяха ми включили три системи, много тежко. Много е неприятно! Хриси в момента няма сила дори да стане от леглото. Изморява се бързо, размазан е. Докато при мен вече е само липсата на вкус и обоняние. Не знам защо, но точно сега пък най-много ми се яде. Дай Боже вече да не се разболяваме. 

- Лесно ли е да си майка на две деца? В предишно интервю си спомням, че си споделяла желанието си да имаш поне три деца... 

- О, аз искам да имам четири деца. Искам голяма къща с много неща! Страхотно е чувството да чуваш детски смях. Не че е лесно, всяко нещо е трудно. Моята майка страшно много ми помага, тъй като я взех да живее при нас. Баща ми се шегува, че заради мен е останал без жена. (смее се) Тя е неотлъчно до мен и много ми помага. Хората вече живеят в трудни времена, но когато правиш нещо с любов, не усещаш трудностите. Искам още две деца да имам. Тези дни украсявахме елхата, дъщеря ми вече много разбира и помага. Проявява желание да храни дори бебето, интересно й е. Не ме пуска да излизам от вкъщи. Вече мисля по друг начин и е страхотно чувството да се прибереш в пълна къща. Уникално е това усещане и затова искам да имам повече деца. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @svetlanagushterova

- От всичко казано дотук разбирам, че с Християн сте в прекрасни отношения. Как реагираш на непрекъснатите слухове за раздяла? 

- Нас много пъти ни разделяха, събираха, пребиваха, какво ли не беше. Радвам се, че с Християн се срещнахме в този живот. Той е зодия Рак, домошар, не обича да ходи по заведения и да излиза, обича да си стои вкъщи, да работи, да готви и непрекъснато да ремонтира нещо.  Той е точно това, което съм търсила в един мъж, с когото да създам семейство. Лесно се раждат децата, но най-важното е отсреща да имаш човек, с когото да ти е спокойно и да знаеш, че между вас няма напрежение и караници. Децата трябва да живеят в дом, в който цари разбирателство. Те не трябва да бъдат свидетели на скандали, за да се запази психиката им. Да живееш в един дом с Християн е чудесно, сбъдната мечта. Аз също съм станала голям домошар, не обичам да излизам, а вместо това с Хриси да си гледаме сериалите, да правим, нещо заедно. Ние сме едно цяло, разбираме се чудесно. Живеем добре, дано така да продължаваме напред. Интересите ни са еднакви и това ни помага в нашето разбирателство. 

- Не мога да скрия, че съм изненадан от партньорството ви с певицата Мария, която рекламира твоите пижами... 

- Нямаме кавга или скандал с нея. Ние с Християн си живеем нашия живот, тя - нейният. Каквото е било, било. Когато се видим винаги се поздравяваме, пишем си някакъв коментар под снимките в Инстаграм от време на време. Нямам нищо против нея, предполагам и при нея е така. Дори мога да я поканя в нас, да дойде с Марая и да запознаем децата. Нямам проблем с това да отидем да вечеряме някъде - аз с Хриси, тя с нейната половинка. Щом се е стигнало до етап, в който тя е поела нейния си път, Христи неговия си, отделно семейство сме и не виждам нищо лошо да бъдем приятели. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @svetlanagushterova

- Как върви бизнесът с пижами и удобно ли се чувстваш в амплоато на бизнесдама? 

- Винаги съм искала да направя нещо свое, да не съм независима и да мога да изкарвам нещо за себе си. Да знам, че съм полезна за себе си. Взели сме си офис, който е на 5 минути пеша от вкъщи - на първия е моя офис, на любовчето на втория. Винаги на рождени дни съм казвала на приятелите ми, че искам да ми подаряват пижами. Нямам дрехи за вкъщи, ходя само с пижами. Много исках да направя модна линия с пижами и дадох всичко от себе си, гледам постоянно да се обновявам.  Сега много ми се искаше да пусна коледна колекция, но покрай заболяването ми от ковид се позабавих. Има голям интерес за пижамите, поръчките от чужбина са много. Искам да кажа на женската аудитория, че подготвям нови и още по-оригинални и интересни модели. Искам да направя магазин, в който да се продавам пижамите, също така домашни пухени чорапи и т.н. /show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ