logo

Соня Немска: Бях загубила надежда, че ще успея да направя абитуриентския бал на дъщеря ми

Соня Немска: Бях загубила надежда, че ще успея да направя абитуриентския бал на дъщеря ми

Соня Немска е добре познато име от попфолк сцената. Зад гърба си има редица хитове, а баладите й се оказват нейна голяма страст и има едни от най-успешните баладични песни в бранша. Слави се като певица, която винаги пее на живо по време на участията си, както и с брилянтното изпълнение на гръцка музика. 

Тази година Соня има абитуриентка. Нейната дъщеря Рая, която е плод от любовта й с Янко Ваташки, завърши с отличие средното си образование и се готви за много по-сериозни крачки в живота си. Наш репортер се свърза с певицата, за да научим подробности от този специален ден. Оказа се, че изпълнителката на хита "В сряда се приготви" минава през доста труден период, след като пандемията я остави цяла година без работа и доходи. 

 

- Честита абитуриентка! Какво е усещането да видиш дъщеря си пораснала? 

- Благодаря! Усещането е невероятно. Да видя дъщеря си пораснала е едно, но да видиш, че детето ти се е превърнало в стойностен млад човек, е съвсем друго. Благодарна съм на съдбата, че ми даде това дете! Чувствам се реализирана, щастлива и горда майка. 

Вижте как изглежда дъщерята на Соня Немска, ще ви зашемети.. СНИМКИ

- От снимки в социалната мрежа разбрах, че е имала голямо празненство по случай завършването...

- Имаше две празненства. Първото беше с нейните съученици, а второто го направихме в моя роден град Панагюрище, където всъщност е отгледана Рая. Събрахме всичките си роднини и приятели. 

- Каква ученичка беше Рая и гордееш ли се с дипломата й?

- Още от малка детето беше много добро. На родителски срещи  я хвалиха, че е разкошно дете. Винаги е била с отличен успех и аз съм изключително горда с нея. Дори сега в Английската гимназия в София завърши с оценка над 5,50, но чакаме резултатите от матурите. Но тя е спокойна, сигурна е, че си е написала всичко и е обнадеждена, че ще има отличен. 

- Ще продължи ли образованието си? Към какво се е насочила? 

- Ще кандидатства в Софийския университет. Насочила се е към специалността "Журналистика и ПР". Това е малко изненадващо за мен, тъй като тя е скромно момиче, дори на мравчицата прави път. А за да бъдещ журналист трябва да си малко по-нахален. Но животът ще я отрака и ще стане по-напориста, даже малко нахална трябва да стане. Нейната голяма мечта е да се занимава с телевизия. Като вземем предвид и нейната визия, която е с моделски мерки, има голям шанс да й се сбъдне тази мечта. 

- Рая има сериозен пробив на модния подиум. насърчаваш ли я в това поприще?

- Разбира се! Много ми се иска да се занимава и с мода, защото от малка съм видяла тези качества в нея. Заради пандемията и модният бранш пострада, рядко се случват модни събития. Щастлива съм, когато я поканят за някоя фотосесия и помагам с каквото мога. 

- Трудно ли е за една майка да отгледа сама детето си? Кои са най-големите перипетии, през които си преминала досега?

- Никога не съм била сама. За отглеждането й ми помогнаха моите родители, които, за съжаление, вече не са между живите. Почти от бебе живееше при тях в Панагюрище и там учеше. Смятам, че това е най-правилният избор, който съм направила, защото аз бях в София и се опитвах да сбъдвам моята мечта да стана певица, да правя песни и да ходя по концерти. Благодаря на моите родители, че направиха така, че да мога и аз да сбъдна своята мечта, а детето ми да е в добри ръце. 

- Имах предвид по-скоро липсата на баща, на това важно звено в семейството...

- В нашия случай смятам, че сме направили най-подходящото. Сигурно много й е липсвал баща й, но те през годините са се чували по телефона. Правил е доста жестове към нея, така че не мога да кажа, че е била абсолютна липсата му. 

- А имало ли е обвинения от нейна страна, че не си при нея през повечето време?

- При нас не е имало такова нещо! Дори когато съм била на турне в Америка и ме е нямало цял месец, рая винаги е говорила, че ще си дойда и ще й донеса най-хубавите подаръци. 

- Има ли кандидат-зет и готова ли да станеш баба? 

- Като младо и красиво момиче, Рая  си имаше няколко гаджета. Но тя пък е такава, че ако нещо не й харесва във връзката, не се примирява и набързо ги смени.В момента няма приятел, но й пожелавам да намери най-подходящия човек. Тя е зодия Рак, уважава семейните ценности и съм сигурна, че един ден ще намери правилния мъж, с когото да създаде семейство. Това е нещо, което аз все още не съм успяла да направя. 

Мои приятели се шегуват с мен и ми пожелават в близките години да стана баба! Да, ама не! Поне след 10 години, моля ви се! (смее се)

- Как ти се отрази пандемичната обстановка в страната и дали музикалния бизнес някога ще си възвърне предишните позиции? 

- Нашият бранш най-много пострада! Бях загубила надежда, че ще успея да направя абитуриентския бал на дъщеря ми. Не съм работила една година и ми беше много трудно, чисто финансово. От години с нея си мечтаем и си говорим, че направим едно приказно абитуриентско парти. А като се случи това с пандемията и безработицата, за малко нямаше да го постигнем това тържество. 

Сега виждам лъч надежда, подновяват се нещата, започват участията. Имам надежда, че всичко ще се възстанови. Най-важното е, че с дъщеря ми успяхме да се запазим здрави, не сме боледували от коварния вирус. Седяхме си вкъщи, може да сме били без парички, но поне сме здрави! Имам усещането, че някой отгоре ми помага и успяхме да осъществим последните дни това абитуриентско парти. Вярвайте ми, че беше много трудно и на косъм да не се случи. но детето ми е много добро и заслужаваше този празник, затова направих всичко възможно да го осъществя. Нашите гости бяха много доволни, че сме ги събрали на това изискано и интелигентно парти. Благодариха ми, че са се заредили положително с месеци напред. Ние с Рая държахме реч и успяхме да разплачем всички. Моята племенница пък беше подготвила филмче със снимки от детството на Рая. Много се веселихме.

Ти не хвана ли микрофона да попееш? 

- В началото на вечерта бях толкова развълнувана и емоционална, че не можех да си владея гласа. Казах си, че няма да пея да това тържество. Към края се успокоих, видях, че всичко минава успешно и казах на Рая: "Ама как може да имаш майка певица и да не изпее една песен". Хванах микрофона и изпях 5-6 песни. 

- Подготвяш ли нещо ново, с което да изненадаш почитателите си през летните месеци? 

- Не подготвям, защото за мен беше по-важно да направя абитуриентския бал на дъщеря ми и всичките ми финанси насочих натам. Надявам се към края на лятото да мога да представя нова песен, но не обещавам. Имам си достатъчно хубави песни, мога да пея на живо и песни на мои колеги, така че съм отворена за покани./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

Коментирай

Бай Ху

Бай Ху 05.06.2021 19:16

Немска и дъщеря й Френска.

Да, да

Да, да 06.06.2021 1:25

Само в България може, да не можеш , но да си пълен отличник! А като сте го закъсали , хванете си истинска работа. Да развяваш полов орган, докато грачиш чалга, с дете на 18 , вече не ти е вариант! Стига го бута... В СУ вземат от кол и въже... С 3-ка от дипломата. Щерката ще влезе, споко!

Виктор

Виктор 06.06.2021 1:26

Кризата и пандемията попречиха на всички. Но на красивите жени като Соня няма да им попречи. Защото със секс услуги ще спечели много повечре отколкйото с пеенето.

Соньо

Соньо 06.06.2021 1:36

Явно за да си журналист , се иска само визия. Не, че щерката, тип "Гонзо" има такава! Ясно е, как "отличничката" е завършила и средно! А иначе бедна ми Соньо! Спокойно В СУ приемат отдавна с 3-ка ядрена физика, а с двойка педагогика.

Ужас

Ужас 07.06.2021 17:40

Красива майка и грозна дъщеря. Жалко, че не прилича на майка си.