Pavell & Venci Venc’: Поизмъчихме половинките ни на Малдивите, снимахме ги в новия клип ВИДЕО

Pavell & Venci Venc’: Поизмъчихме половинките ни на Малдивите, снимахме ги в новия клип ВИДЕО

Pavell & Venci Venc’ са любими музиканти, които впечатляват със своето творчество и интелект. Дълго време бяха лишили почитателите си от нови проекти, но преди броени дни направиха премиера на цели две парчета - да има за всеки вкус. 

Любимата група на България ракри пред наш репортер пикантни неща от личния и професионалния живот, които със сигурност вълнуват тяхната огромна аудитория. Симпатичните момчета говорят открито за половинките си, за пътуването до Малдивите, за коронавируса, локдауна, известността и новите проекти. 

- Дълго време не бяхте пускали нищо ново, а сега изненадахте почитателите си с цели две песни. Не е ли твърде рисковано да правите двойна премиера?

- Pavell: Не мисля! Пазарът така или иначе е толкова непредвидим, че е трудно да се каже кое е рисково. Още по-трудно е да се определи кога рискът си заслужава, защото никога не знаеш каква е възможната награда от евентуален успех. Винаги действаме интуитивно и в този конкретен момент дългата пауза, продиктувана от пандемията и няколкото локдауна, изискваше нестандартен подход. Нищо чудно да започнем да правим двойни премиери и занапред. Така, ако едното парче не е по вкуса ти, може би другото ще те грабне. 

Venci Venc’: Вторият трак „Спешна нужда“, който издадохме малко след водещия ни сингъл „Ако не сега кога“, всъщност бе подарък-изненада за почитателите на музиката ни. Той е по-бутиков и с ъндърграунд звучене, за разлика от така нареченото „малдивско парче“, така че не смятам този ход за рисков. Има за всекиго по нещо яко. 

- „Ако не сега кога” – за какво бихте употребили тази фраза в точно този момент?

- Pavell: Малко са нещата, които е по-добре да отложиш. Или поне са много по-малко, отколкото си мислим, защото в момента, в който започнеш да следваш двуминутното правило на Дейвид Алън, животът става по-интересен.

Venci Venc’: Ако не сега, кога да живеем?

- Почивката или снимките на лятното парче бяха водещи при заминаването ви на Малдивите? Значи ли, че и свободното си време прекварте заедно?

- Pavell: Не мога да кажа, че сме имали чак такава зловеща нужда от почивка. Все пак всички артисти преживяхме “януари с продължителност година и половина” (през последните 6 години само януари месец си позволявахме глътка въздух). От друга страна, ако така или иначе е време за снимки на видео, защо да не съчетаем полезното с приятното. Мисля, че така и двете страни печелят. Забавляваме се и вършим работа едновременно, а зрителите обикалят света и съпреживяват приключенията ни с нас. Уин уин! 

Venci Venc’: Нямаше много време за почивка на острова. Мисля, че поизмъчихме половинките си, които също участват в клипа, но те бяха подготвени какво ги чака и бяха войници на „снимачната площадка“. Снимахме от изгрев до залез слънце няколко дни поред, но работата на такова място е истинско удоволствие. Просто решихме, че щом ще действаме, трябва да го направим на подходящо за действия място! (смее се).

- Половинките ви дърпаха ли се за снимките или на драго сърце приеха да се покажат в клипа?

Pavell: Оооо, Криси много се дърпаше… Беше готова с куфара си месец преди заминаването! (смее се)

Venci Venc’: Мая беше открито притеснена. Братовчедка й ми сподели техен разговор по телефона, в който е изказала неудобството си от факта, че ще прави нещо, което не е в зоната й на комфорт. Справи се отлично обаче! Вярвах в нея много и се доказа като образ - рамо до рамо с pro-тата.

- Ковид ситуацията в целия свят не ви ли притесни и как е положението на Малдивите? Вие сблъскахте ли се вече с вируса?

- Pavell: Все още не. Не съм го изкарвал, но и много се пазя, защото през последните 7-8 месеца с Криси живеем на село при баба и не мога да си позволя да рискувам живот. A Малдивите се превърнаха в желана от нас дестинация именно заради положението с Ковид там - няма го. Няма карантинен период и честно казано вероятността да се заразиш ми се струва минимална. Просто за 10 дни нямахме контакт с хора извън групата си, а и всичко там са открити площи.

Venci Venc’: Не съм боледувал от близо 12 години, не позволих и на този вирус да ме стресне или изолира напълно от живота. Вярвам, че страхът е еднa от най-основните предпоставки за липсата на здраве у хората, най-вече защото предизвиква фатален за организма стрес.

- Локдаунът как ви се отрази?

- Pavell: Финансово - на минус. Ментално - на плюс. Равносметакта - всичко е добре, когато свърши добре. Първо искам да знам, че тази пандемия е със сигурност зад гърба на човечеството и чак после ще мога да обобщя как ми се е отразила.

Venci Venc’: Най-хубавата година в живота ми! 

- Какви парчета ви лежат на душата повече – весели или по-чувствени?

- Pavell: Много е относително. Единственото сигурно нещо е, че всичко омръзва. Генерално съм интроверт и тъжните, ядосани, по-замислени песни винаги са ме дърпали. Израснах с Еминем и Линкин Парк, Офспринг и Лени Кравиц. В последно време обаче си пускам по-позитивна музика. Ако въпросът засяга музиката, която правим с Венци - баланс. Дори тази двойна премиера е контраст между по-бързо и живо и по-бавно и чувствено парче. Нека има за всеки по нещо под слънцето. 

Venci Venc’: Шизофренично комбо от двете. Каквито са и настроенията в живота ни - песните са огледало именно на тях.

- Извън контекста на парчето „Спешна нужда”, какво наистина ви липсва и бихте извикали с пълно гърло своите желания?

- Pavell: Човекът е с незадоволими потребности. На този факт разчита икономиката. В момента се опитвам да балансирам между “имам всичко” и “искам повече”. Реално наистина имам всичко - здрав съм, правя това, което ме прави щастлив що-годе успешно, близките ми са здрави и близо до мен. От друга страна се опитвам да не лежа на стари лаври. Искам да постигам повече и всеки ден си визуализирам нещата, към които се стремя. За да не бъда празнословен обаче ще ви споделя, че точно в момента строя първото си изцяло свое звукозаписно студио и го правя точно както го сънувах преди 3 години. Нямам търпение да го завърша и да чуя музиката, която ще се роди там.

Venci Venc’: Искам остров!!!!!! (смее се)

- Срамувате ли се от грешки в миналото и как съумявате да се отърсите от такива мисли?

- Pavell: Какво преставлява срамът всъщност? Не е ли собствената ни представа за това как ще ни възприемат другите в дадена ситуация? Майката на Еминем го е пращала по пижама на училище и той се е срамувал от това, защото всички му се смеели. Дори си изяждал боя често. Но ако се беше родил в град, където това е нормално и всички деца ходят по пижами на училище, нямаше дори да му прави впечатление. Опитвам се да кажа, че проблемът не е в пижамата, а в очите на гледащия. От грешките се уча. И това е неизбежна част от успеха. Повод за срам има само, ако повтаряш една и съща грешка.

Venci Venc’: Питайте, когото поискате от обкръжението ми - доказано е, че аз не греша. (смее се).

- Кой е най-големият ви порок, с който за момента не можете да се справите?

- Pavell: Странно е да го кажа, но екранът! Не пуша и определено нямам проблеми с алкохола, но понеже от 18-годишен си правя музиката сам, се оказва, че съм свикнал да прекарвам по 8-10 часа на ден пред компютър. Дори когато не правя музика, гледам клипове за саунд дизайн, миксинг и мастеринг инженерство, акустична подготовка на помещения, анализи на най-великите игри на шах и куп друга информация, която намирам за полезна и интересна. Даже ми е трудно да заспя, ако не гледам нещо. Знам, че е супер вредно и е въпрос на време да си поставя някакви ограничения, но за момента съм абсолютно безсилен.

Venci Venc’: Цигарите… Това е последният ми сериозен порок, останал за чистене.

- Славата безспорно носи много позитиви, но не са малко и негативите. При вас какво се промени, след като станахте разпознаваеми лица?

- Pavell: В началото на славата, доста неща. Или поне така ми изглеждаше. Промяната се наблюдаваше буквално във всички сфери от ежедневието. Навсякъде те посрещат като “техен човек”. С времето обаче се поуспокоих и си дадох сметка, че ако утре не съм известен, единствените хора, на които ще им пука за мен, са близките и приятелите ми. Сега ме интересува повече кой какво прави, а не колко е известен.

Venci Venc’: Единственият минус е, че невъзпитани майки дават лош пример на децата си и ги водят за ръка, прекъсвайки хора, които се хранят, за да снимат с тях… (смее се)./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

Коментирай

insightevents

insightevents 17.05.2021 15:56

организиране на тиймбилдинг https://travel.insight-events.bg/

sveto

sveto 17.05.2021 22:46

Готини сте, но последните песни...не стават. Стига с тези Малдиви и т.н. Има прекрасни места в нашата родина ! И както казваше великият Велко... Напредък има...има напредък, няма вдъхновением вдъхновение няма.