Орлин Павлов призна пред БЛИЦ: В "Ергенът" няма как да участвам, но "Фермата" ми е интересна!

Орлин Павлов призна пред БЛИЦ: В "Ергенът" няма как да участвам, но "Фермата" ми е интересна!

За Орлин Павлов ковид пандемията сякаш е била лош сън, от който се е събудил. Певецът кипи от енергия за музика и срещи с публиката, и редом с това е много откровен за всичко, през което минава и в личен план, където е горд татко на малката чаровница Елизабет.

Изпълнителят не е от хората, които често дават интервюта. Но не толкова, защото иска да скрие какво му се случва. Просто го прави в точния момент, а от следващите редове ще разберете защо той е именно сега.

 

- По време на пандемията си говорихме с теб, че публиката вече никога няма да бъде същата заради психическата травма от изолацията. Така ли се получава към днешна дата? Много скоро стартираш и турнето си из България.

- Мисля, че хората сега са в пълния си вихър, търсят постоянно интересни събития, търсят музика, театър, всичко, свързано със сценичните изкуства. Малко ми е тъжно, че няма дата за мен във Варна, пак ще кажа, но пък вярвам, че колегите с пълна сила ще покажат какво могат.

Странното е, че сега имам чувството, че пандемията сякаш не се е случвала. Някак си беше толкова различно от това, което иначе до момента ни се беше случвало. Беше за първи път нещо подобно в световен мащаб и наистина все едно не е било. Като че ли някой ни даде малко време, каза ни „Починете си!“, „Помислете“, „Вижте кои са ви приятелите, с кого трябва да работите“, „Свършете онова, което винаги сте отлагали“. Това беше някакъв сън, който се случи, защото всички бяхме твърде забързани. Сън, който беше доста интересен, на моменти плашещ, странен.

Иначе турнето ми започва съвсем скоро, да - на 22 юли от град Пловдив, където за последно се видях с публиката там, когато правих първия плаващ концерт. И съм много щастлив, че именно от там започваме. После отиваме в Царево – на 28 юли, в Созопол – на 2 август, в Свети Влас – на 4 август и завършваме в Бургас – на 22 август. За съжаление няма да мога да отида във Варна, защото от началото на годината се опитвам да намеря свободни дати, но всичко е заето. Това е добре за българското изкуство, но не ме отказва да отида там, даже може би ще направим нещо специално за Морската ни столица към края на годината на закрито.

По време на турнето ще направим и една много интересна инициатива, с която ще провокираме учениците да рецитират любимо произведение от любим български автор. Желаещите вече са много, а провокацията е да изпратят видео, в което рецитират стих от любим автор.

- Наскоро се появи в "Като две капки вода", където последно участва през 2016-та. Как се почувства?

- Да, аз се чувствам винаги много добре в „Капките“. Шоуто е страхотно и единствено по рода си. Много се радвам, че на Керана й се падна точно този дует с един много специален за мен човек – Белослава. Беше удоволствие да пея на една сцена с Керана, която без да познавам усещам като специален артист. След като изпълнихме заедно песента и видях реакциите на хората, се зарадвах, защото то беше далеч от комерсиалното, защото иначе когато има голям хит, е много по-лесно. Тази песен има много силна магия, с която успяхме да достигнем до хората.

- И преди си ми споделял, че не си от хората, които обичат да правят комерсиален тип музика, и не си готов на всичко, на всяка цена, само и само песента да бъде слушана и да звучи в родния ефир. Още ли е така?

- То това донякъде зависи и от медиите, тъй като когато едно парче достигне до съответния музикален редактор, има много по-голям шанс да стигне и до слушателите. Има много примери за песни, които се пускат, без да имат кой знае какъв потенциал за хитове, но въпреки това за тях има ефир.

Слава Богу, българинът е музикален и след това лесно може да отсее, когато чуе, и да каже дадена песен има или няма потенциал. Хубаво е музикалните редактори в радиата да дават шанс и на песни, които може би в началото не звучат толкова комерсиално, но пък имат потенциал.

- Несъмнено, но имах предвид скандала, който често е търсен като елемент във видеата и текстовете на песните, само и само те след това да са на гребена на вълната. Ти готов ли си на подобен компромис?

- Зависи как чувствам музиката. Ако чувствам, че съм в такъв период и ми се прави нещо подобно, значи е моето. Хората, които го правят, явно са убедени и затова то се случва. Всеки артист е свободен да изразява себе си. Може утре да се появи проект, който да е супер комерсиален, в който бих могъл и да участвам, защо не, ако е издържан музикално и текстово, разбира се. Зависи каква и колко точно е провокацията. Когато няма пошлост, аз съм ок с това.

Жената на Орлин Павлов е двойничка на Мегън Маркъл СНИМКА

- Участвал си през годините в редица музикални и риалити формати, сега би ли поел подобен риск?

- Мисля, че в "Ергенът" е ясно, че няма как да участвам (смее се). Иначе вероятно би ми било много забавно там. А за останалите формати – човек никога не трябва да казва „никога“, защото нищо не се знае, но засега не се виждам в някой от форматите. Ако е свързан с изкуство – с танци, пеене, актьорство, може и да проявя интерес.

- Ами „Фермата“ или „Сървайвър“?

- О, „Фермата“ ми е интересна, между другото, но не бих влязъл вътре за пълния период, а може би в някое от предизвикателствата вътре. Но да съм вътре за месец, два, три и да не си виждам детето – по-скоро не.

- Родителите ти са оперни солисти и приемствеността по отношение на музиката сякаш идва от само себе си. Имаше ли я обаче тази изначална предопределеност при теб или сам избра да тръгнеш по този път?

- Според мен родителите ми са успели да предизвикат нещо подобно в мен несъзнателно, без да ми го казват гласно. Просто когато музиката е непрекъснато около теб, когато си израснал в Пловдив, където те бяха повече от 32 години солисти, няма как тя да не е част от теб. Класическата музика е нещо различно.

Имах един период, в който много исках да стана оперен певец, после се отказах, после започнах да уча солфеж, за да вляза в Консерваторията, бях в училище, свързано с театър, с танци, с музика и така малко по-малко белязах професионалната си кариера като музикант. Но във времето така се получи, че след актьорското ми образование, започнах да работя със страхотни музиканти, в група „Каффе“ и така успях да израсна като артист изпълнител.

- Говорейки за оперни изпълнения, се сещам веднага за едно скорошно на Дара Екимова в „Капките“, където тя влезе в образа на Монсерат Кабайе, без дори да подозира, че може да пее така такъв стил музика. Тоест, ако сега ти решиш рязко да смениш стила, би ли се получило, като имаме предвид, че ти имаш и оперен бекграунд?

- Ще я чуя и видя задължително, тъй като съм го пропуснал. А в моя случай – не, няма да мога. Ако това трябваше да се случва, трябваше да е може би преди около 10 години. Мога да зауча добре 2-3 арии, но никога няма да бъда на това ниво, на каквото примерно щеше да е, ако бях на 25 и концентриран само в този стил музика. Изключително трудно е и изисква много силна подготовка, с години. Не е за всеки.

Орлин Павлов влиза в "Пътят на честта" и ще се... СНИМКИ

- А любовта към киното къде остава? Участвал си и в редица сериали през годините?

- Всички обичат киното. Радвам се, че в България все повече гледаме български продукции. Вълнение е, усещането е страхотно. Има нещо в тази посока и покрай мен, в края на годината, но още е твърде рано да издавам.

- А рано ли е да ми кажеш накъде се е ориентирала дъщеричката ти Елизабет? Или да предположа - към музиката?

- (смее се) тя е ориентирана към всичко в момента, като всяко дете. И музика, и танци, и рисуване, всички изкуства я влекат. Иска да прави всичко непрекъснато и само времето ще покаже тепърва към какво конкретно ще се ориентира.

- Но не си от тези свръх изискващи родители, които държат децата им да се движат непременно в конкретна посока на развитие? Или греша?

- О, не, не, в никакъв случай. Елизабет е активна, като всяко дете, и ако ние успеем да открием нейния талант по-рано, ще е страхотно, за да можем да го развиваме, независимо в каква посока е.

- Мислели ли сте за второ дете?

- Дай Боже да се случи./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

абе

абе 19.06.2023 20:06

къф е тоя педал?

Браво

Браво 20.06.2023 12:05

Орлинчо е прекрасен певец, въпреки, че не е завършил нито муз.академия, нито НАТФИЗ. Даже и консервена кутия да отвориш, отвътре ще изскочи Орлинчо. Да живеят връзките....

тъпото копеле

тъпото копеле 24.06.2023 17:37

явно е закъсал за мангизи! Прави се на водещ