logo

Новата тийнсензация VESSOU: Предпочитам компанията на музиканти, а не на счетоводители и ядрени физици

Новата тийнсензация VESSOU: Предпочитам компанията на музиканти, а не на счетоводители и ядрени физици

Той е само на 21, а вече е един от най-обещаващите изпълнители и автори на българската музикална сцена. Роден в Бургас, с произход разделен между България и Русия (внук е на нашумялата във втория сезон на X Factor рускиня Людмила Йовчева – Мама Люси), Веселин Николов - VessoU от малък мечтае да има собствено студио и музикална кариера. 

Името му започва да става разпознаваемо още когато пуска парчето „Махленската“. Видеото му към днешна дата има над 7 млн. гледания в YouTube. Следват песните “Въй“, „Vida Loca”, „Hesoyam”, както и съвместното му парче с Dim4oU - “Паля“, с което достига близо 9 млн. гледания в YouTube. 

През 2019-та година той започва активна комуникация с Pavell от дуото Pavell & Venci Venc’. Pavell го кани в студиото на „Вирджиния Рекърдс“ и за няколко часа правят заедно два демо записа, единият от които с участието на Михаела Маринова.

- Разкажи ни за решението да се присъединиш към музикалното семейство на „Вирджиния Рекърдс“?

- Занимавам се с музика от 5 години и ми беше трудно да се справям с всичко сам. Реших, че имам нужда от добър екип зад гърба си, с който да съм по-спокоен и да се фокусирам само върху музиката. С Венци си пишехме в социалните мрежи дълго време. Когато пуснах песента "До мен" в края на миналата година, той ми звънна и ми каза, че съм направил много добро парче, а два часа по-късно ми писа и Павел, за да ми каже същото. Забавното беше, че те не знаеха за общия си интерес към моята скромна персона (смее се). Промоцията на новия им албум беше добър повод да дойда до София и да видим как ще се сработим в студиото. Споменах им, че се пренасям да живея тук и Павел го е споделил със Саня. Преместих се и нещата се случиха.

- Какво си казахте и обещахте със Саня Армутлиева?

- Доста хубави неща си обещахме със Саня, но предпочитам да ги запазя в тайна за да не дърпаме дявола за опашката все пак.

- Разбрах, че е трябвало да работиш доста различни неща, за да можеш да си купиш първата колонка и слушалки…

- Първато ми инвестиция в професионална джаджа за музиката беше студийния ми микрофон, след което си взех и такъв за участия, който си използвам и до днес. Интересното е, че го купих без въобще да имам репертоар и контакти - просто вярвах, че скоро ще започна да обикалям клубовете и е добре да съм подготвен. Но да, работил съм доста неща, за да имам нужната техника и да се развивам като бийтмейкър и автор. Една от професиите ми беше сервитьор, а всяка изкарана стотинка вложих в домашното си студио във Варна.

- Твоите приятели предимно музиканти ли са и в такава среда ли се чувстваш по-добре, в свои води?

- Да, с повечето ми приятели сме в един и същи филм с музиката, това е особен вид лудост, която или разбираш и споделяш, или си извън тайфата. Чувствам се доста по-добре, когато съм заобиколен от хора на изкуството, а не от счетоводители или ядрени физици (смее се).

- Кога усети, че музиката е в кръвта ти и искаш с това да се занимаваш? Кой пръв откри таланта ти?

- Баба ми е певица, участвала е в Х Фактор и стигна доста напред. Казва се Людмила Йовчева, в шоуто я наричаха галено "Мама Люси". Взимаше ме с нея по концерти, понякога ме качваше на сцената да пея руски песни. Харесваше ми, беше ми супер забавно. В един от дните ми като скромен и трудолюбив тийнейджър с брат ми решихме да направим песен, и от там тръгна всичко.

- Разкажи малко повече за последното ти парче "Ало", което излезе преди няколко дни.

- Оказва се, че това е едно от най-бързо създадените ми парчета до момента (смее се). В края на миналата година реших, че е време да пусна нова песен, но нищо от това, което имах вече готово не ми се стори подходящо за този период. Свързах се с Whipoff, който е едни страшно талантливо и младо момче само на 16 години, той и направи инструментала на песента. След което още на следващия ден написах текста, направихме записа и веднага след това заснехме и видеото.

- Какво да очакваме от теб?

- Имам много завършени парчета и не съм спирал да работя в последните месеци. Мога да издам само, че се задава и дует!/show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Коментирай

Васко

Васко 13.02.2020 0:08

Пич, пробвай се като DJ. За певец не ставаш.