Ники Атанасов: В „Като две капки вода” пея аз, а не Висоцки!

Ники Атанасов: В „Като две капки вода” пея аз, а не Висоцки!

В последното издание на предаването „Като две капки вода” попфолк легендата Милко Калайджиев влезе в ролята на великия бард Владимир Висоцки и изпълни песента „Мурка”. Изявата му бе посрещната с възторг както от публиката, така и от журито. Ден след това обаче, Ники Атанасов, известен като българския двойник на големия руски артист, написа във Фуйсбук, че при представянето на видеоклипа с песента на екрана е Висоцки, а звучи… неговия глас. Манипулация или грешка е това, което видяха зрителите на иначе едно от най-гледаните предавания. „ШОУ” се зае да потърси истината.

- Господин Атанасов, твърдите, че от екрана на предаването „Като две капки вода” Владимир Висоцки „пее” със вашия глас? Какви са доказателствата ви?

- Разбира се, 100% това е моят глас. Аранжиментът на тази песен „Мурка” в мой прочит е на Димитър Николов, известен български композитор и колега от националното радио. Той направи аранжиментите на всички песни за албума „Мурка”, издаден от „Дарик радио” и лично от неговия собственик и създател Радосвет Радев.

- Сигурен ли сте, че това е вашия глас?

- Разбира се. Не мога да го объркам. В първи момент настина се усъмних, но имах възможност да изгледам няколко пъти музикалния откъс от „Капките”. Чух го много внимателно и не мога да не позная себе си. Няма как да се случи това. Аз съм. Това е.

Папи Ханс с нов план за победа в "Капките"!

- Вие познавате добре цялото творчество на Висоцки и твърдите, че той никога не е изпълнявал тази песен?

- Никога. Никога той не е изпълнявал „Мурка”. Най-известните интерпретатори на тази песен са Аркадий Северний, Полико, Борис Рубашкин, има други.

- Знаете ли се кой е композиторът?

- Не. Тя е много стара. Според някои, вариант на тази песен е издаден в Латвия преди Втората световна война. И там е написано, че е с неизвестен автор. По-късно се появява като композитор Яков Ядов, автор и на песента „Публички”.

- Вие от кога я пеете?

- Тя е една от първите песни, които съм изпял. Още през 1967 година.

- Как си обяснявате случилото се и как ще реагирате?

- След като видях, че бутона на късмета избра Милко Калайджиев за изпълнител на песента „Мурка”, веднага открих профила на Маги Халваджиян във Фейсбук и му написах, че грешат. Че хиляди са почитателите на Висоцки. Те познават неговото творчество и предаването просто се излага с тази груба грешка. Това е фалшива информация. От къде накъде Висоцки ще пее „Мурка”. Той е пял само и единствено свои песни. Владимир има свой блатен период, но това са си негови творби. Между другото тази песен звучи във филма „Мястото на срещата да не се променя”. Пее я Владимир Сарапов.

- Ще има ли реакции?

- Това ще реши Радосвет Радев. Той е издател на албума и авторските права са негови. Сам няма да предприема нищо

- Ако се установи, че екипът на „Капките” е прав, а грешката е ваша, ще им се извините ли?

- Ще им се извиня, но те не могат да бъдат прави по никакъв начин. Те пускат моето изпълнение. Поне 20-30 секунди.

- Хареса ли интерпретацията на Милко Калайджиев?

- Това е просто смешно. Един чалга певец да се опита да влезе в ролята на Висоцки. Как да ми хареса./show.blitz.bg

 

Коментирай

йОРДАНОВ

йОРДАНОВ 28.03.2019 15:03

А това кой е? :) https://www.youtube.com/watch?v=11EAlSXGgYY

А ти си...

А ти си... 28.03.2019 21:43

Всъщност ти,кой си и какво точно искаш ?!

Реми

Реми 28.03.2019 22:08

Срам ме е, че шоу, което гледат толкова хора може да се излагат така.... Висоцки никога не е изпълнявал Мурка! На Ники Атанасов не знам дали трябва да се извиняват, но на феновете на Висоцки задължително!

До Реми

До Реми 28.03.2019 23:02

Защо повтаряш като папагал,което е казал онзи там без да знаеш ?!?!

До Реми

До Реми 29.03.2019 17:24

Като толкова знаеш , пусни ми линк към изпълнението на Мурка от Висоцки. Хайде да те видим, лесно е ако съществува. Чакам!

Ами сега?

Ами сега? 29.03.2019 17:59

Ну, вот посмотрите, что ето: https://www.youtube.com/watch?v=11EAlSXGgYY

PetarPetrovalfabeta Petrov

PetarPetrovalfabeta Petrov 30.03.2019 22:53

ИЗПЪЛНЕНИЕТО Е НА МИША ГУЛЬКО!!!УКРАИНЕЦ! А НАШИЯ Певец ДА ДОЙДЕ АЗ ДА МУ Я ИЗПЕЯ!!!!!!