Наталия Гуркова пред БЛИЦ: Посветих бранда на любимия си човек!

Наталия Гуркова пред БЛИЦ: Посветих бранда на любимия си човек!

Българката не трябва да ходи така разголена, а да има стил и класа

Наталия Гуркова не дефилира често в публичното пространство, а когато го прави, винаги е свързано с нещо ново, което си проправя път в живота й. Нейният до момента съвсем не е бил цветя и рози, както вероятно мнозина си мислят, а точно обратното - налагало се е да се справя в много трудни ситуации.

За някои от тях Наталия не говори и до днес, по обясними причини. В този разговор обаче, една от най-красивите ни Мис България разкрива много от душата си, говори и за бранда, който създаде съвсем наскоро.

А докато разговаряхме за това, че няма нищо случайно в живота, тя получи и покана да участва с бранда си в Седмицата на модата в Ню Йорк, което май е и поредното потвърждение за това. 

 

- Наталия, ти изненада всички с появата на бранда Queen by NG. Появата му плод на спонтанна или на дълго обмисляна идея беше и свързана ли е по някакъв начин с любим за теб човек?

- Брандът е моя идея от много отдавна, но сега дойде момента да я реализирам. Допреди това бях заета с други проекти и все не оставаше време. Посветила съм го на любимия си човек, да, който е и баща на моите деца. На голямата любов. Но посланието, което искам да предам, е специално.

Наталия Гуркова обяви голямата новина: Вече е... 

Неслучайно се казва точно Queen by NG - защото да си кралица на красотата не е нещо еднократно, а е това да показваш постоянно висок стил. Важно е българките да не ходят така разголени, защото пътуваме по света, виждаме как се обличат жените. Трябва да има стил, да има класа. И изключително много държа на качеството.

На базата на дългогодишния ми опит като модел и манекен, мисля, че имам какво да предам, когато става дума за красота и стил. Мога да говоря много за това как трябва да изглежда една жена, затова и кръстих бранда по този начин. Всяка жена заслужава да се чувства и изглежда като кралица.

- Направи ми впечатление това, което казваш за голотата, на която българката все още залага доста активно… За жалост това е практика, наместила се удобно у нас, поне засега.

- Точно така е и жените си мислят, че колкото по-разголени са, толкова по-търсени ще бъдат. Това не е така и затова създавам точно такива изчистени и елегантни рокли. Всъщност такъв е и моят реален стил – това, което създавам, го нося и в ежедневието си.

Затова и първоначално сама представям като модел дрехите си, тъй като все пак съм създадел и лице на бранда. Но тенденцията е да се включват и други лица. Например, Марина Войкова беше лице на колекцията на самото ревю. Ще се показват и нови лица на моите колекции.

- Зная, че си много духовен човек и затова ще те попитам имаше ли, докато създаваше този бранд, а и за всичко преди него, моменти, в които да чувстваш, че сякаш получаваш помощ Отгоре, някакви знаци?

- Разбира се. Аз изключително много вярвам в Бог, който ми е помагал нееднократно в трудните ми моменти. Вярата и упованието ми в Бог са били нещата, на които съм разчитала, когато е трябвало да се справя с трудностите в живота си и да продължа напред.

- Може би и този, когото си загубила – бащата на децата ти, също ти помага по някакъв начин?

- Темата за духовния свят е изключително деликатна, никой никога не може да бъде напълно сигурен, но това, което мога да кажа със сигурност, и което съм разбрала от живота си досега, е, че няма нищо случайно.

- Дъщеря ти Джорджия върви ли още уверено по твоите стъпки в модата или вече е пренасочила интересите си в друга посока?

- О, да, върви. Когато беше на 6 годинки, тя спечели малката Мис България, после през 2019-та участва на един конкурс – и за красота, и за таланти, на който и пя. Много е артистична, обича да пее, да танцува, да се занимава с хореография, рисува. Старая се да следвам всичките й мечти и тяхната промяна във времето – и нейните, и тези на брат й. Синът ми е вече на 10 години, но неговите интереси са различни. Интересува се от футбола и програмиране.

- Щом дъщеря пее, мислела ли си си някога да я запишеш, например, на кастинг в някой от музикалните ни формати?

- Да, защо не. Ако тя прояви такова желание, ще го направя. Ще я подкрепя.

- Кажи ми как обясни на децата преди години какво дава и какво отнема славата в живота на един човек, при все, че при теб тя е неизменен фактор от години насам?

- Те знаят това още от съвсем малки. Така са израснали – виждайки и хубавите, и лошите страни на известността. Но в мое лице виждат единствено своята майка, не им влияе другото. И мисля, че се гордеят с мен. Но предвид някои трусове в живота ми, беше неприятно, най-вече за тях, факта, че всичко беше публично отразявано. Всичко това много травмира и после е трудно да си възстановиш спокойствието.

Това се отнася и за мен, но нали хората казват, че това, което не те е убило, те е направило по-силен. Израснах и със сигурност съм научила повече неща. Получих един опит в живота.

- В такъв случай, ако те върна към това, което е била Наталия Гуркова преди 20 години, например, сигурно ще има доста разлики от това, което си днес?

- О, да, безспорно. Но това, което не се е променило, това е амбицията ми в живота, в добрия смисъл, разбира се. Амбиция, желание за развитие, за красота, за съвършенство. Когато правя роклите, например, искам всичко да бъде съвършено – всеки един детайл. Искам крайния продукт, когато бъде облечен от всяка една жена, тя веднага да се почувства като кралица.

- А имаш ли някаква нереализирана амбиция?

- Имам, да. Имам една мечта… която всъщност вече е проект, но аз обичам да обявявам нещо, когато то вече е факт. Ще ти кажа само, че става въпрос за съвсем различна сфера от тези, с които съм била позната до момента, а останалото ще ти споделя, когато дойде точния момент./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

haha

haha 19.10.2023 14:43

Духовен свят на моделка-на кой е духовнала

не е хейт, чудя се просто!

не е хейт, чудя се просто! 19.10.2023 16:16

е как тези рокли ще се представят на седмицата на модата в Ню Йорк? Много се извинявам, но шарките са покъртителни, а моделите са като на начинаеща шивачка от Асеновград.

Catrock

Catrock 19.10.2023 20:24

Смешни,дълбоко провинциални модели,подходящи са чалга парти в Омуртаг!

Даааааа

Даааааа 19.10.2023 23:41

До коментарите по горе……Ей дребни човечета, злобни и завистливи, които не виждате по далече от носа си. Браво на жената, умна, красива и с постигнати успехи. Пропуснах да кажа доста добре образована….

Бай Пас

Бай Пас 20.10.2023 20:10

Ми, щом и харесва да се показва, ок. Но вече към педесетака не е лесно

Христо Гарвалов

Христо Гарвалов 20.10.2023 20:11

Българката Наталия Гуркова и дъщеря иДжорджия....да са живи здрави и щастливи в живота....

Баджанака (на Хана Крум)

Баджанака (на Хана Крум) 20.10.2023 20:28

Някак си в статията бе порицана голотата, на която българките все още залагали?! Ами въпросната преуспяла дето се пременява като тийнейджърка на абитуриентски бал на всички снимки точно на голотата разчита. Наистина и завиждам - на висшите образУвания и докторските дисертации...