logo

Милена Славова шокира след "Маскираният певец": Не можех да дишам и нищо не виждах!

Милена Славова шокира след "Маскираният певец": Не можех да дишам и нищо не виждах!

Рок тигрицата Милена Славова се оказа Книгата в "Маскираният певец". Въпреки че има много характерен глас и сценично поведение, певицата успя да заблуди панелисти и зрители в продължение на близо месец. До такава степен, че дори и самата тя в един момент не можела да се познае.

В крайна сметка маската й беше свалена, а изненадата, която предизвика Милена - пълна. В емоционален разговор пред "ШОУ" кралицата на рока сподели доста любопитни подробности, останали в тайна за зрителите.

 

- Милена, доста ни изненада с този образ на Книгата в "Маскираният певец"! За теб самата тя беше ли изненада?

- Когато ми предложиха да участвам, ми казаха първоначално, че става въпрос за нещо много секретно (смее се) След това си помислих и реших, че ще ми е интересно, а и няма какво да губя. И така влязох в това предизвикателство.

- Трудно ли ти беше да избягаш от себе си и да накараш другите да не те познаят максимално дълъг период?

- Истината е, че да. Репертоарът, който трябваше да си избера, не трябваше да има нищо общо с мен, което много ме затрудни, тъй като аз, общо взето, си пея своите песни. Не знам много кавъри и в един момент песните трябваше да са такива, че да не си личи, че съм аз. И се случваше да предложа 10 песни, те изберат само 2 (смее се). В един момент имах недостиг на песни. Чудех се какво ще пея, което да е достатъчно различно и в същото време интересно за публиката. Бях избрала и други интересни неща, но не стигнах до тях за жалост.

- Разбрах, че си имала проблем с дъщеря си, която ти се е разсърдила, защото хем те е познала в началото, хем си я лъгала до последно, че не си ти...

- (смее се) да, така се получи. Всички около мен бяха така, на никого не казах къде участвам, какво се случва. Единственият човек, който знаеше, беше моят приятел, но нямаше как, тъй като моите репетиции обикновено са по два часа, не по цял ден. Но той беше предупреден да си мълчи и го направи. Детето обаче, заподозря. Той ми разправя как ги е чул в разговор с едно комшийско дете да обсъждат предаването. Още след първото издание тя е отсякла: "Не, това е мама, тя така си държи микрофона, тя така ходи" (смее се).

Сложиха ми един ефект за гласа, за да може максимално да стана неразпознаваема, но дори той не можа много да повлияе, защото аз имам един твърде характерен хрип, който винаги ме издава. Трудно беше много.

- Мисля, че трудно ще излъжеш вече детето оттук нататък, за каквото и да е, предвид тази ситуация. Ще стане нещо като приказката за Лъжливото овчарче...

- (смее се) точно, да. Много си права. Но и аз не съм от хората, които лъжат, така че надявам се да не ми се налага повече.

- Спомена ми в предварителния ни разговор, че Книгата е била доста неудобна за носене. Какво се случваше в костюма, което не беше видимо за зрителите?

- Книгата първо беше много голяма и трудно минаваше през вратите. Не можех да излизам нормално. И като ми светнат прожекторите в очите при излизане на сцената, тотално спирах да виждам. Гледах там, откъдето трябваше и да дишам, но нищо не виждах. Даже не виждах къде стъпвам. В един момент имах и проблем с дишането, нямах достатъчно кислород, а трябваше и да пея. Много голям проблем беше това, особено в по-топлите дни. И като прибавим и това, че непрекъснато си настъпвах костюма, а обувките ми бяха с пет номера по-големи (смее се).

- Истинско геройство значи! Налагало ли ти се е някога така съзнателно да лъжеш в живота, пък било то и благородно?

- Абсолютно геройство стана, хаха. А колкото до лъжите - не, защото принципно не съм човек, който лъже. Не ми се отдава много.

- Тази година правиш 35 години на сцената, но за жалост, заради пандемията, плановете ти за голям концерт засега се отлагат...

- Да, пандемията промени доста планове за жалост. Не знам кога ще го бъде, както и не се знае докога ще ходим с маски. Дотогава ще репетираме с бенда, както досега, както дойде. Живот и здраве сега ще издавам и акустичен албум, вероятно до февруари - март ще е готов.

- Имаш ли притеснения свързани с коронавируса?

- Признавам си, че при мен усещането е, че е повече шума, отколкото коронавируса. Да, той съществува, но и другото е факт. Чувам от различни места, включително и от мои близки, които са медицински лица, че ги карат да пишат починали хора, че са си отишли от коронавирус, а това не е така. И от един и същи болен взимат по пет проби на ден, които след това пишат като положителни за различни хора. Това също е факт. Лично аз гледам да спазвам мерките дотолкова, доколкото да не се завирам на хората в устите, да пазя дистанция, но това да ходя с маска постоянно, е абсурд.

- Налагало ли ти се е да си правиш тест досега?

- Не, нямам причина за това./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

 

Коментирай

Я -па я

Я -па я 23.10.2020 12:45

В дясно може би е синът на Джавахарлал Неру , а в ляво внукът му .

мая

мая 25.10.2020 20:13

Браво, Милена! Истинска, пряма, и честна с хората, както винаги! Поздравления! Бъди здрава!