Християна Лоизу след “Маскираният певец”: Обикнах Хищницата, ще я включа и в песен!

Християна Лоизу след “Маскираният певец”: Обикнах Хищницата, ще я включа и в песен!

Християна Лоизу се оказа Хищницата в "Маскираният певец" - образ, който се превърна в сензация още с появата си на първия концерт на хитовото шоу.

Чаровната брюнетка от кипърски произход, която победи в четвъртия сезон на "Х Фактор", впечатли всички с превъплъщението и чудния си глас. Провокативна, уверена и дива, Хищницата успя да смае панелисти и зрители, и да остане мистерия от началото до самия финал на "Маскираният певец". 

В един от най-откровените си разговори талантливата Християна споделя не само любопитни детайли от образа си на Хищницата, но повдига завесата и за личния си живот.

 

- Християна, беше невероятна Хищница в “Маскираният певец”. Успя да заблудиш толкова много всички, браво! Беше ли ти трудно да се скриеш по този начин, включително и от близките си?

- Благодаря ти много. В интерес на истината от моето семейство ми беше най-лесно да се скрия, защото те са в Кипър (смее се) и нямаха идея какво се случва тук. Но от моя приятел ми беше много трудно, защото все пак с него живеем заедно, освен това сега, заради коронавирус, когато отпадат и участията, съвсем нямаше как да обясня къде ходя, защо се бавя, какво правя. В един момент той разбра и просто нямаше как повече да се правя на луда (усмихва се).

Трудно ми беше да се скрия от близките си приятели, даже ги отбягвах, за да не се налага да ги лъжа така директно. Отказвах им срещи, не исках да се поставям сама в трудно положение. От колегите ми също се крих, дори когато те започнаха да ме разпитват, отричах до последно.

- Накрая те чух да казваш, че си заобичала образа на Хищницата, въпреки че тя е твоя пълна противоположност. И имаш нагласата да промениш малко имиджа си. Това още ли е валидно?

- Аз наистина много обикнах този образ. Беше голямо предизвикателство, просто защото под маската можех да правя, каквото си искам. Това си казвах постоянно, за да се чувствам по-уверена. Имах възможност да покажа неща, които хората не бяха виждали до момента от мен. Образът на Хищницата беше много отговорен.

И тъй като костюмът ми беше прилепнал, имах цялата свобода на действия, така че се опитах максимално да използвам нещата, които преди не бях показвала от себе си публично. Мисля, че заблудих всички максимално. Бях по-провокативна, с по-дръзка походка и танци, които си измислях сама. Само за песента на Ариана Гранде поисках да се включа в хореографията на балета.

- Значи все пак Хищницата ще продължи да съществува под някаква форма в живота ти и след шоуто?

- (усмихва се) донякъде да, защото сега подготвям нова песен и мисля да включа Хищницата в клипа към нея. Но аз няма как да избягам от себе си. Това, което хората са виждали преди от мен, е същото. Разликата е в това, че вече съм по-опитна. Вече не се притеснявам така, както преди години. Преди бях по-притеснителна, по-обрана, беше много важно мнението на хората, но след опита на сцената, който придобих и много преживявания, ситуацията е по-различна. В същността си обаче, аз съм си същата.

- Кога да очакваме новата песен и Хищницата в нея?

- Поп песен е с по-бързо звучене. Включих някои много интересни елементи, но няма да издавам какви са. Идеята за песента беше моя, а текста е дело на моя приятел. Мислим да снимаме скоро клип и след Нова година, живот и здраве, да излезе.

- Много често споменаваш твоя приятел Боби. Това ли е човекът, когото си търсила досега като комбинация от качества и изобщо?

- Да, разбира се, щом живеем вече и заедно. Имаме общи идеи и интереси. Неговата работа е свързана до голяма степен с лайфстайла, популярните личности, аз също, като певица, имам своята публика, която ме подкрепя и в този смисъл в творчески план нямаме спорове, допълваме се. Иначе се разбираме добре, животът ни върви гладко, обичаме се, всичко е наред. Какво друго му трябва на човек - да си изкарва добре с този, с когото е и да му е спокойно.

- Мислели ли сте си за нещо по-сериозно, сватба, например?

- Ами да, но всичко ще си дойде в точния момент. Ще му дойде времето.

- Успя ли Боби поне мъничко да научи кипърски, кажи сега?

- (смее се) ами нее. Въпреки че аз му говоря от време на време, когато сме си вкъщи. А той се обръща с: “Какво? Какво?” (смее се) Отговарям му: “Като научиш кипърски, ще разбереш”.

- А така! А в същото време виж ти колко добре си се научила да говориш на български...

- О, благодаря ти. А другото от него си зависи (усмихва се).

- Няма как да не те попитам за най-актуалното, което вълнува не само нас, но и цял свят - пандемията от коронавирус. С каква настройка си, имаш ли притеснения - не само докато беше в “Маскираният певец”, но и извън него?

- По принцип гледам да мисля позитивно, да не се страхувам, защото от това няма смисъл. Притеснявам се за родителите си и за всичките си близки хора, но като цяло гледам да не се вманиачавам. Разбира се, като всички артисти, и аз съм засегната пряко от пандемията в работата, защото вече нямаме участия. Но поне имам план Б, защото преподавам пеене вече от една година в музикална академия HighLight Singing Academy. Получих покана от Искра Милкова да стана част от екипа, за което съм й много благодарна. За мен е удоволствие, аз обичам да работя и в момента това е нещо, което ме спасява./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай