logo

Емилия: Излязох от зоната си на комфорт, това е по-трудният път за мен

Емилия: Излязох от зоната си на комфорт, това е по-трудният път за мен

Фолкпевицата Емилия напоследък залага на различни песни, в които пее на чужд език и това силно притесни нейните попфолк почитатели. Макар песните да се радват на огромен успех не само в България, но и в чужбина, почитателите на лекия жанр се опасяват, че тя ще се откаже от фолка. Повод за техните притеснения е последната песен на певицата "Deals", която коренно се различава от всичко, което сме чували до момента от нея. 

Наш репортер се свърза с Емилия, за да разберем какви са намеренията й в професионален план и слага ли край на попфолк кариерата си. Поговорихме си с нея и за хейтърите, които не спират да заливат социалните мрежи с негативни и крайни обидни коментари за щяло и нещяло. Емилия разкри какво прави през свободното си време и какви са надеждите й, че тази пандемия в най-скоро време ще свърши и животът ще тръгне както досега. 

 

- Емилия, разкажи ни малко повече за идеята на последната ти песен "Deals" и защо реши да представиш такава песен?

- Ще започна малко по-отдалеч, за да мога наистина да обясня решението си за тази песен. Основата на "Deals" поставихме по времето на двете парчета "Акула" и "Тръгвай си" - мини филмът, който представихме на попфолк почитателите. За отрицателно време "Акула" направи половин милион гледания и с голямо нетърпение се очакваше продължението. "Тръгвай си" направи рекордните един милион гледания за 24 часа, това беше прецедент. Целият екип бяхме много щастливи, защото положихме много труд. Всеки един от нас даде максимума и крайният резултат да бъде такъв, какъвто е. 

 

Оттам тръгнахме по един различен път - да правим по-различни проекти като цяло. Не искам да бъда просто певица, която пее песен след песен и не се различава от останалите. Винаги съм се старала да бъда себе си. Вече съм намерила себе си и знам какво искам и какво харесвам. Направих с Кости  песента "Харем"- една различна стъпка за мен. Там изпях народни вокали, което беше наистина различно. След това ме намери песента "Boмbon bebe" - песен на испански. Страхувах се, защото е различно и ново за мен. Рисковано е всичко, което правя в момента, защото излязох от зоната си на комфорт и това е по-трудният път за мен. Ако човек не рискува няма как да бъде различен и да се отличава. Няма как да не спомена "Djale", която ми е най-успешната такава песен до момента. Мисля, че вече сме минали 100 милиона гледания, което е рекорд. Песента се оцени и от България, и от Румъния. Имам голяма фенска маса в Румъния, което ме амбицира и вдъхновява за още различни неща. 

И ето, че стигаме до "Deals". Когато чух тази песен веднага я усетих. Намерих се в тази песен. Знам, че тази песен не е хит, но за да изгради един изпълнител имиджа си, не мисля, че трябва да залага само на хитове. Искам да си създам портфолио, тъй като ми се налага да пея на различна публика, и съм се чудила защо пея чужди песни на различни езици, а не си създам свои. Тук идва вече отговора на твоя въпрос - защо правя различна музика и защо ще продължавам да правя по-различна музика. Това ме кара да се усещам, че съм жива. Много от почитателите сравниха "Deals" с "Djale". Искам да кажа на всички, че аз съм изпълнител, който никога през годините не съм се връщала и не съм казвала на авторите: "Направи ми песен като...". Винаги съм гледала следващата песен да не си прилича по нищо с предишните. При Емилия не искам да има "като", а да има надграждане и песните да се различават, а не да гледам да повторя същия успех. 

- Значи ли това, че ще спреш с попфолк парчетата, каквито слухове се появиха?

- Попфолкът си остава моя основа. Това е музиката, която ме е направила това, което съм! 

- Как реагираш на хейтърските коментари? Дразни ли те това, че хората станахме твърде критични и не умеем да признаваме успехите на другите?

- Не мисля, че спрямо мен има голям хейт, напротив, смея да твърдя, че в моите профили в социалните мрежи няма кой знае какъв хейт. Ням да забравя моментите, в които съм чела за себе си най-хубавите неща и думи, които изобщо някой мечтае да чуе за себе си. Мога да го потвърдя с песни като 'Тръгвай си", "Акула", "Калифорния", "Смелите си имат всичко" и т.н., когато получих толкова хубави коментари и похвали, че се почувствах на седмото себе. За "Djale" имах мили думи от чужбина, така че ако трябва да сравня лошите коментари с хубавите, не мога да се оплаквам  и съм благодарна на всеки един човек, който е оставил хубавите си думи за дадена песен. Това значи, че съм докоснала повече такива хора, отколкото хейтъри. 

И мен, като всеки друг изпълнител, не ме харесват всички. Тези хора също са полезни с това, че критикуват и го намирам за напълно нормално. Не мога да се сърдя и се радвам, когато някой си изразява мнението. Единствено съм против обидите. Когато не познаваш един човек не можеш и не е хубаво да го обиждаш. Можеш да не харесваш някого и без да го обиждаш и да използваш вулгарен език. 

- Предполагам нямаш търпение да чуеш как звучи песента в някой нощен клуб?

- Да, разбира се! Нямам търпение да се срещна с почитатели, сигурна съм, че и те чакат с нетърпение срещите ни. Зажаднели са за попфолк песни, за хубавите български вечери, които имахме преди една година. Нямам търпение да чуя този страхотен бийт на "Deals" и на "Djale", да я изпея през публика. Чакам с нетърпение времето, в което клубовете ще заработят и животът ни ще тръгне нормално, да не мислим за болести и да се успокоим. 

- Самата ти каква музика слушаш през свободното си време? Кои са любимите ти изпълнители?

- Може би ще учудя доста хора с отговора си, но през свободното си време наистина не слушам музика. Когато имам почивка гледам да се откъсна от музиката, защото 90% от моят живот е музика. Гледам да се откъсна и да рестартирам. Слушам много разнообразна музика и харесвам различни изпълнители. Всякаква музика ми е интересна, любопитна съм да чувам нови неща и да се запознавам с нови изпълнители. Това ми е работата и трябва да имам информация, за да мога да оформя и създам собствените си песни. На тема музика съм широко скроен човек и не отхвърлям нито един стил. Удоволствие е за мен, когато чуя нещо различно и се радвам на световните звезди, които имат такава голяма публика.

- Наскоро попаднах на клипчета от турнетата на "Пайнер" през годините и си припомних на какъв пиедестал бяхте издигнати тогава. Липсват ли ти тези години?

- За всички изпълнители на турнетата бяха прекрасни години. Нито един колега няма да забрави тази емоция, хилядите усмивки и уникални преживявания. Турнетата са голям опит за всеки един изпълнител. Прекрасно е, че ми се е случило и на мен в този живот. Само на едно турне не съм била, защото по това време бях бременна със сина ми. Всички други турнета съм ги изживяла със сърце и е било голяма чест, че съм избрана да пея през толкова многохилядна публика. Това в България е върха на всичко, защото все пак сме малка страна. Стадионите бяха препълнени, емоцията уникална. Никога не се забравя това. Смея да твърдя, че ние на тази сцена пораснахме и придобихме самочувствие, което е важно за един млад изпълнител. Със сигурност очаквам нещата да се оправят, най-накрая да се отърсим от тази пандемия и всеки да може да работи спокойно. И защо да нямаме пак такива големи турнета - било съвместно с колегите или пък самостоятелни. Убедена съм, че можем да представим още по-хубави концерти с най-хубавите ни песни, с балет, с цялостна програма. Дай Боже това да се случи. / show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

Коментирай

........па

........па 16.02.2021 21:32

Имала фенска маса у Румъния.То и там има чалгаропитеци,не само у нас.Циганите са навсякъде по света.

страхотна си

страхотна си 24.02.2021 18:22

целувки гуш