logo

Боряна Братоева от "Съни бийч": Правеха ми забележки за първата целувка в киното, защото...

Боряна Братоева от "Съни бийч": Правеха ми забележки за първата целувка в киното, защото...

Сериалът "Съни бийч" се завръща в ефир на bTV na 26 февруари от 21 часа, след като след четвърта серия преди година бе спрян заради пандемията покрай Ковид-19 в цял свят. Четири серии бяха напълно достатъчни на зрителите, за да се влюбят в сюжета и актьорите. Безспорно впечатление прави актрисата Боряна Братоева, която с чаровната си усмивка и красота бързо спечели огромна фенска аудитория. 

Боряна Братоева е родена на 2 юни 1989 г. във Варна Завършва Математическата гимназия във Варна. Учи две години „Право“, а след това завършва „Актьорство за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Маргарита Младенова. Става част от трупата на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ в Пловдив.

- Сериалът „Съни бийч” тръгна с главоломен успех, но пандемията го спря за почти година. Това притесни ли те по някакъв начин?

- Аз самата много исках да видя останалите серии, защото не съм ги виждала в завършен вид. Имах същата жажда като зрителите за следващите епизоди. Сериалът направи доста силно впечатление на публиката и през тази една година не спряха да говорят за него, така че интересът сега ще е още по-голям. 

- По какво си приличаш с твоята героиня Виктория?

- Ние доста се различаваме относно начин на живот и възприятия за някои неща към света. Но чувството за справедливост ни слага под общ знаменател с нея. И това, че иска да бъде искрена в отношенията си с хората, не обича лъжата. Неща, които в днешно време са сложни, дори невъзможни. 

- Успя ли да се сплотиш с колегите от филма и имате ли някоя забавна случка по време на снимки?

- О, да, всички са ми близки приятели и съм щастлива от този факт. С голяма част от тях сме много близки приятели и преди снимките на "Съни бийч" и много се зарадвахме,  когато разбрахме, че ще работим заедно. Заминавайки за  Слънчев бряг го чувствахме все едно отиваме на лагер да се забавляваме и да творим. Ние всички се влюбихме в този проект и се отдадохме на 100%. Беше ни забавно заедно и това са едни от най-близките ми хора. 

- Какво смяташ за мъжете, които се фукат с чужди вещи и използват това за сваляне на жени, какъвто е случаят с твоя любим в сериала?

- Не го уважавам по никакъв начин. (смее се) Като цяло, никой не може да ме впечатли с кола. Тези неща са далеч от мен. В дадения случай това е много забавна история, защото никой не трябва да разбира, че Гомес е с тази кола и затова до края си държи на версията, че е негова. Със сигурност и моята героиня Виктория не е впечатлена от него по този начин, а след това от неговият начин на мислене. 

- Как протича животът ти по време на пандемия и сблъска ли се с китайския вирус, който затвори целия свят?

- Все още не съм се сблъсквала с вируса или поне не знам да съм! От време на време си правя тестове и към момента не съм го хванала, но нищо не се знае, защото при някои хора минава по-леко. Със сигурност доста се пазя, заради близките ми във Варна. Опитвам се да ги посещавам често. Преди да отида при тях за Коледа се бях изолирала вкъщи и смятам, че това е правилното нещо. Трябва да се грижим за малко по-възрастните хора от нас. 

Имах повече време за мислене, отдадох се на йога и повече четене. Сблъсках се с мои близки хора, с които осъзнахме, че преди не сме намирали време да общуваме за общи неща, които ни вълнуват. Дай Боже от тези общи неща да излязат хубави проекти. Беше полезно, че имахме възможност да общуваме повече с близките си хора. 

- Много твои колеги се оплакват, че са зле чисто финансово. Как се справяш и очакваш ли някаква помощ от държавата?

- Не очаквам помощ от държавата, защото съм щатна актриса в Пловдивския театър, който се грижи изключително добре за целия екип. Много съм й благодарна. Така че не трябваше да прибягвам до помощи! Отделните неща, с които се занимавам, намаляха, но успявах да се справям. не казвам, че съм цъфтяла, но имах близки талантливи колеги, на които им е изключително трудно. Да гледаш това е отвратително! В някои страни, това че си талантлив и имаш неща зад гърба си, ти дава хубава основа да си обезпечен. Докато тук май не е точно така... 

- Комедийните или драматичните сцени са ти повече на сърце?

- Комедийните, но винаги ме избират за драматични сцени. (смее се) В театъра имам една-две комедийни роли, в които се чувствам невероятно. Един от най-близките до сърцето ми хора е Ваня Цветкова и от едно време ми повтаря, че и тя не може да си обясни защо ме взимат за драматични роли, защото самата аз обичам и се впускам много повече в нещо по-комедийно. 

- В каква роля много би искала да се видиш, но за момента не си получила такава покана?

- Гледам във всяка роля да намеря нещо интересно и да направя да ми е най-важната. Фен съм на фантастиката и може би някаква такава роля. Не мога да конкретизирам в каква роля точно, но нещо като от "Властелинът на пръстените" би ми доставило удоволствие. 

- Има ли значение кой точно ще е партньорът ти в даден филм или пиеса? Притесняваш ли се от по-интимните сцени и спомняш ли си първата целувка в киното?

- Да, спомням си първата целувка.... Беше с колегата Тодор Дърлянов, с когото бяхме заедно във филма "Седем часа разлика", а сега в Драматичния театър в Пловдив. Бяхме си станали много близки приятели и в един момент трябваше да изиграем  влюбени.  От време на време ни правеха забележки, защото се спуквахме от смях. На екран си личеше любов, но на терен беше нещо страшно. Не спирахме да се смеем! Много е странно, когато човек ти е близък и не го виждаш по този начин, по който трябва да го изиграеш. 

Важно за мен е моя партньор да е отдаден на работата си. Случвало ми се е да съм приятно изненадана от някой мой партньор, който не съм познавала преди това. Гледам да съм в час и се опитвам да гледам всичко, което излиза на екран, в киното или театъра. Това е много важно, защото не знаеш  кога с кой ще ти се падне да работиш. 

- Съжаляваш ли, че се отказа от правото? В момента с тази професия би работила спокойно...

- Въобще не, защото това, което ми е дало актьорското майсторство и тази професия, в правото нямаше как да го намеря. Като обезпеченост в живота със сигурност щях да съм доста по-добре, но пък другите неща за мен са по-важни. Майка ми непрекъснато ме подсеща, че като съм тръгнала в София да кандидатствам съм й казала, че това го правя за душата си, а не за пари./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

 

Коментирай