Илиян също жертва на хакерска атака

Илиян също жертва на хакерска атака

Илиян също е жертва на хакери в социалните мрежи. Фолкпевецът се ожали, че някой умишлено пречи на работата му. До този момент обаче не е изнудван за пари, както се случи при други популярни лица с много последователи. 

"В Instagram бях достигнал до 40 000 последователи и в моменти 10 000 изчезват. Напоследък показваме близост с нашите фенове, но в един момент харесванията почнаха да намаляват. Не сме се постарали да разберем причината. През Instagram популяризирам бизнеса си и каня феновете на моите концерти", каза Илиян пред "Събуди се".

Намаляването на последователите и лайковете на публикации е все по-често срещано сред профилите на родните популярни знаменитости. Експертът по киберсигурност Борислав Сестримски обясни, че без разследване няма как да се разбере по какъв начин изчезват последователите в социалните мрежи. "Ако по някакъв начин за определен период от време, някой е бил на вашия компютър, на който сесията не е била затворена, той би могъл да се е представил от ваше име и да е баннал тези 10 000 човека", добави Сестримски.

Симона Загорова, дъщеря на фолкпевицата Глория, бе изнудвана от хакери, които превзеха профила й. Те искаха голяма сума пари, за да върнат Инстаграм профила на младата певица. С атакувани профили се оказаха още приятелката на Валери Божинов, Благой Георгиев и актьорът Юлиан Вергов, които си платиха и вече се радват отново на своите последователи./show.blitz.bg

Коментирай