Ваня Джаферович призна нещо много лично за Шабан Шаулич (ВИДЕО)

Ваня Джаферович призна нещо много лично за Шабан Шаулич (ВИДЕО)

Милиони фенове на сръбската музика са покрусени заради внезапната смърт на Шабан Шаулич, който бе любим на много поколения още с изгряването си на сцената през 70-те години. Редица популярни български звезди изразиха тъгата си за него в социалните мрежи. Една от тях бе Ваня Джаферович, който сподели нещо много лично за големия певец.

Бившият футболист се върна години назад в детските си години и потъна в неистова тъга по любимите си хора.

„Никога не съм бил фен на народната музика, но Шабан беше един от великаните, не само като изпълнител, а и като личност. Бях дете, когато баба ми (беше любимият и изпълнител) пускаше касетка с неговите песни. Тази е уникална, връща ме доста години назад в миналото и ме обвзема някаква меланхолия.. Ще си сипя едно малко, ще си пусна Шабан, ще затворя очите си и ще виждам баба ми, дядо ми, баща ми.. най-любимите ми, които вече не са тук с нас.. Pocivaj u miru Kralju!”, написа Джаферович в социалните мрежи и сподели една от любимите си песни на Шаулич.

Малко преди него разтърсващи думи за сръбската музикална легенда написа и тв водещата Константина Живова, която в края на миналата година съобщи, че е бременна с второто си дете.

„Не слушам поп-фолк, фолк или естрадна музика, но не мога да отрека, че има песни, които знам, които всички знаем, които са ме докосвали в годините. Днес в тежка катастрофа загина една от най-големите звезди на сръбската музика, Шабан Шаулич. Пускам този пост, защото като видях новината реших да си пусна може би единствената негова песен, която знам и ми стана тъжно. Скапаните надпревари по пътищата, всеки ден войната, която сами си причиняваме. Не знам защо изобщо го споделям, но ми се иска поне малко големите “състезатели” по магистралите да се замислят за това, че не сме безсмъртни, безсмъртна е само музиката, която слушаме в колата си докато бързаме! И да тя ще остане във времето, ние обаче не!”/show.blitz.bg