Трагедията е огромна! Стана ясно от какво е издъхнал таткото на Христо Мутафчиев

Трагедията е огромна! Стана ясно от какво е издъхнал таткото на Христо Мутафчиев

Бащата на актьора Христо Мутафчиев е издъхнал от страшна болест, разказаха за ШОУ карловци. От дълго време Стефан Мутафчиев е страдал от онкологично заболяване. Преди около година състоянието му се е подобрило и всички в семейството му са се успокоили, но след като преди няколко месеца издъхна съпругата му Драга, Стефан рязко се влошил.

В последната година-година и половина той пребивавал по-често в София, по болници и при сина си, отколкото в родния си град.

Доскоро Стефан Мутафчиев е бил при дъщеря си в Англия, която е настоявала да го гледа и да се грижи за него. Той обаче не е издържал и се е прибрал в България.

За да е по-близо до него, Христо Мутафчиев го е настанил в луксозен хоспис, където е бил под постоянно лекарско наблюдение. Самият актьор доста често е посещавал болния си баща.

Все още не се знае кога ще е погребението, но по неофициална информация се спряга датата 8 април.

Нова голяма трагедия в живота на Христо Мутафчиев

Близки на семейството споделиха, че Христо Мутафчиев е съкрушен от кончината на баща си.

Колегите на Стефан Мутафчиев, който бе дългогодишен секретар на читалището в Карлово, а преди това и на Младежкия дом в Сопот, са опечалени.

„Има такива хора - интересни и стойностни, преминаващи по пътя си с достойнство и усмивка, умеещи да оценят силата и красотата на живота. Стефан бе един от тях! Скъпи приятелю, ти бе от хората, които правят света по-цветен и интересен, по-смислен и богат. От хората, които понякога, макар и рядко, съдбата изпраща на точното място в точното време. Изпраща ги, защото има нужда от тяхната енергия и сила, от техните емоции и мечти, от тяхната упоритост и воля. Чрез всичко това през годините ти стана част от духа на това място, част от живота на този град, част от историята на всеки от нас.

За всички нас ти никога няма да бъдеш просто Стефан - ти си оставаш единственият, нашият Стефан Мутафчиев! Благодарим ти за спомените! Почивай в мир, приятелю! С много тъга и обич - твоите колеги от Народно читалище "Васил Левски - 1861 г." и Общинска библиотека "Д-р Иван Богоров" – Карлово”, пишат те по повод на кончината му. /show.blitz.bg