logo

Тайната падна: Ето ги най-добре платените инфлуенсъри у нас и по колко взимат за пост

Тайната падна: Ето ги най-добре платените инфлуенсъри у нас и по колко взимат за пост

Родните инфлуенсъри, по подражание на чуждите звезди, печелят луди пари от публикации в социалните мрежи, с които поддържат завиден стандарт на живот, който не могат да си позволят повечето лекари и университетски преподаватели. Затова всяка втора моделка дава мило и драго да генерира нови и нови последователи, за да започне да захлебва от реклама. „Галерия“ публикува хонорарите на най-известните ни високоплатени инфлуенсъри.

Оказа се, че моделката Алекс Петканова взима най-тлъсти суми и дори бие Николета Лозанова по приходи. Жената на Лудия репортер Дани Петканов прибира по два бона за един пост в Instagram и по 500 за story.

След нея се нарежда Николета Лозанова която получава по 1500 лв. за публикация. Обаче все по-често отказва да рекламира всевъзможни продукти, защото има свои козметичен бранд, който развива успешно.

Следва я фитнес-инструкторката Биляна Йотовска, която прибира 1200 лв. за един пост и стори в Инстаграм. Тя обаче прави отстъпки за повече публикации и  цената и за два поста и от 2 до 5 сторита е 2 бона.

Следват я силиконката Джулиана Гани, Евгения Джаферович и Златка Димитрова, които искат по хилядарка за пост. Последната обаче предпочита да сключва дългосрочни договори с фирми и често отказа да рекламира продукти на конкуренти на нейни бизнес партньори от години. Най-ниските хонорари са на мис България 2015 Марина Войкова която прибира 400 лв., Ася Капчикова взима по 300 лв. Лили от Биг Брадър едва 200 лв. на пост и стори в Instagram.

При мъжете най-успешен е готвачът Лео Бианки. За един пост и стори във фейсбук или Instagram той взима 1500 лв. без ДДС. Ако те са споделени във Фейсбук цената се вдига на 2200 лв. За четири поста и четири сторита, еднакви, споделени и във Фейсбук, и  в Instagram прибира 6700 лв. без ДДС, но не се съгласява на повече от две публикации на месец.

Актьорът Калин Врачански също е предпочитан от различни брандове, за да рекламират продуктите им.  За един пост и едно стори в Instagram той взима 1200 лв. без ДДС. За споделяне на публикацията като пости и стори и във Фейсбук иска 1500 лв. без ДДС.

Актьорът от Откраднат живот Наум Шопов прибира хилядарка. Ако е с половинката си Теа Минкова цената му скача значително. Танцьорът и риалити звездата Наско Месечков се обогатява едва с 400 лв.  за няколко поста и сторита в Инстаграм./show.blitz.bg

Коментирай

Интересно

Интересно 03.09.2020 9:39

Интересно, какво ли могат да научат хората от Николета Лозанова?

фък

фък 03.09.2020 9:59

с какво е толкова полезна рекламата, че отиват толкова пари, няма да следвам никой

явертъ

явертъ 03.09.2020 18:43

Това е антиреклама за всеки продукт. Рекламиране на лъжи.

Пламен

Пламен 04.09.2020 15:24

вземат толкова , колкото печелят и магазините по Витошка :) !!! 90 % перат пари мутрите през тях!!!!

Бичето

Бичето 04.09.2020 16:20

Мръсни изроди !

Hahaha

Hahaha 05.09.2020 10:22

Това е класация кой най-много лъже. Лозанова взима по 150 лв - аКо има кой да и ги даде. Подобна е и "тарифата" на останалите. Сега, някои от тях може и с друго освен "инфлуенсване" да се занимават, но дори и за това няма кой да им дава такива пари.