Стана ясно къде ще работи Жени Марчева след като напусна телевизията

Стана ясно къде ще работи Жени Марчева след като напусна телевизията

Двете приятелки Диана Любенова и Жени Марчева вече няма да споделят работата си като лица на Би Ти Ви. Те са аут от предаването „Тази събота”, което водеха до началото на лятото.

Актрисата окончателно се разделя с телевизията, а журналистката остава в медийната група, но не и на екрана. Тя ще работи единствено в Би Ти Ви радио. „Тази събота и неделя” тръгва с нови водещи от 9 септември, съобщиха от телевизията. Това са Бесте Сабри и Митьо Маринов.

Три години работа в Би Ти Ви се оказаха достатъчни за Бесте Сабри, за да изкласи от редова репортерка в новините до водеща на сутрешен блок през уикенда. Това постижение обаче е нищо в сравнение със скоростното кариерно израстване на колегата й Митьо Маринов.

На него му беше нужна само година от стъпването в телевизията до издигането му до водещ, независимо, че никога досега не се е изявявал на подобна позиция и много зрители все още не знаят как изглежда, защото не са го запомнили от телевизионните му включвания. От снимките, които Би Ти Ви разпространи, се вижда, че е младо момче. Проверка на „Уикенд” показа, че е на 27 години. Започнал е работа в един от популярните ежедневници още докато е бил студент. Бил е политически журналист, бакалавър е по журналистика и магистър по връзки с обществеността. От Стара Загора е, учил е в Софийския университет, макар че бил приет и в Германия. Освен като репортер, е работил и като сценарист в шоуто „Комиците” и комедийния сериал на Нова тв „Ние, нашите и вашите”, който е правен по един сръбски сериал.
 

Бесте Сабри, както преди време „Уикенд” писа, е любимка на шефа Антон Хекимян, откакто е стъпила в телевизията. За трите си години работа там тя обра всички възможни награди за журналистика, които нейни колежки с много по-дълъг стаж в Би Ти Ви не са и сънували. Логично, миналата пролет тя буквално от нищото стана водеща на новините в „Тази събота и неделя”, а от есента вече ще е и основна водеща на шоуто. Момичето е на 28 години, от Шумен е и е учило журналистика в Шотландия. Искала да стажува в ВВС, но заради пандемията се върнала в България и, както се вижда, не е сбъркала. Подобно скорострелно развитие в кариерата си тя едва ли би постигнала в британската обществена медия. Младата водеща е най-популярна с включванията си от Турция след унищожителното земетресение там през февруари. Зрителите като цяло я харесват – в социалните мрежи е трудно да се намери негативен коментар за Бесте при положение, че там хората по традиция изливат най-често негативни емоции.

Досегашните водещи на „Тази събота и неделя” Петя Дикова и Кристина Газиева остават в предаването, но като редови репортерки. Те започнаха кариерите си в телевизията от подобни позиции, а сега се връщат в изходните си точки. Първата щяла да прави авторска рубрика за светския живот и да се среща със звезди, а втората – да разказва истории за силата на човешкия дух.

Какво ще прави Жени Марчева в радиото? Години наред тя беше изпълнителен продуцент на новините там, което съчетаваше с работата в „Тази събота”. Занапред запазва мениджърския си пост, но ще води и авторско предаване. 

Марчева пък преди години влезе в лют скандал с бившия водещ на БиТиВи Николай Бареков. Журналистиката интервюира бившия евродепутат, но след серия от провокативни според Бареков въпроси той се ядоса и изригна: „Ще оставя хората да се насладят на баджаците ви“, след което си тръгна демонстративно от студиото./show.blitz.bg

Коментирай

Аре

Аре 03.09.2023 20:36

само порене в гъзъ!

Alex

Alex 04.09.2023 8:47

По радиото не може да показва физическите си прелести.А тази намеса на циганско-турско присъствие е доста неудачно,дразнещо.Що се отнася до Бестето,тя е кадърна журналистка,но би трябвало да се насочи към някой турски серал.За Митьо няма какво да говорим,скоро трябва да очакваме цигански канал.

Електра

Електра 04.09.2023 10:01

Още една баджак мисирка си отива, след като израсна само с плюе е по Борисов...

стоян

стоян 04.09.2023 12:32

Много пропада тази телевизия с тези определено прогресивни водещи и явно освен с комшийските сериали иска и с друго да оправдае името си което и е дал народа . А този СКрински е направо истинско попадение за развеселяване

Подигравка

Подигравка 04.09.2023 21:17

Много рокади в тази телевизия, Изглежда сменят водешите като носни кърпички , според политичексата конюнктура. Уж медиите трябва да са четвъртата власт,. Политиците дърпат конците и се подиграват с тях ,защото те ги финансират,

Мин Дилов

Мин Дилов 04.09.2023 21:38

Блиц да ви иба майката

Бареков

Бареков 05.09.2023 0:11

още една пунта мара си отива от екрана не става за пред хората тая мастия

Стъни

Стъни 26.10.2023 16:23

Успех на умницата Бесте.И чаровна и умна.Двете шунди за нищо не ставаха-семпли и досадни.А тва нещо Митю има излъчване на чукундур или коч.Ахъъъ да продума и...по- добре е да мълчи зад кулисите или да оди с гега подир уфцети!