След смъртта на съпруга си, Татяна Лолова иска да живее с . . .

След смъртта на съпруга си, Татяна Лолова иска да живее с . . .

Скръбни празници преживя голямата ни актриса Татяна Лолова, след като от този свят си отиде съпругът й Светослав Светославов – Славето.

Последните няколко месеци били мъчителни за цялото семейство на Лолова. Те усилено водили битка с рака на панкреаса, който довърши Славето. До последно близките се надявали на чудо, но уви – животът понякога ни поднася неприятни изненади.

Репортер на show.blitz.bg научи, че съпругът на актрисата е предчувствал тъжния си край. Не случайно настоял на Коледа при него да отидат сина му Сава, снахата Нели и внуците Сава и Матео. И така отпразнували последната Коледа в пълен състав, а болният още на следващия ден склопил очи.

Старата актриса е неутешима. Поискала от внуците си да се преместят в нейното просторно жилище в столичния квартал „Гео Милев“. Към момента обаче никой от семейството не ще и да чуе да се изнесе от жилището им в тузарския квартал „Лозенец“. И макар близки до опечалените да споделят, че апартаментът на Лолова е къде-къде по-голям и удобен, никой от тях не иска да се пренесе.

Вероятно и на тях им е нужно малко време, докато осмислят ситуацията и видят, че баба им има наистина спешна нужда от тяхното присъствие. Нейни колежки от арт средите пък я съветват да се отдаде на работа. Това е най-бързият и безболезнен начин от излизане на депресивни състояния.

Татяна не е играла в театъра от доста време, а причината е болестта на съпруга й. Искала да е до него всеки миг. Сега се замисля да се завърне на театралната сцената и да теши мъката си на любимото й място. Точно по този начин Стефан Данаилов преодоля смъртта на съпругата си Мария.

Поклонението на Светослав продължи около 30 мин. в черквата на Централните софийски гробища. На излизане на църквата, Лолова притискаше до себе си портрета на Славето. Приседна на пейката пред храма, за минути остана сама и дълго време се взираше в снимката, на която той е млад. Изпратили го в много тесен семеен и приятелски кръг по настояване на актрисата. Съвсем умишлено не споделила мястото и часа на поклонението.

 

Коментирай

Преминаващ

Преминаващ 01.01.2019 17:50

Махнете "старата актриса", може да го заместите с "любимата актриса"...