"Ритон" с нова песен за "Свети Валентин" (ВИДЕО)

"Ритон" с нова песен за "Свети Валентин" (ВИДЕО)

Ден преди „Свети Валентин” Катя и Здравко правят подарък на всички влюбени с новия си хит – „Цял живот танго”, в чието видео двамата са повече от ефектни. Представянето на песента неслучайно е на 13-ти, защото това е числото, което цял живот носи късмет на звездното музикално семейство.

Песента, която е класически кросуовър (така се определят произведения, в които се пресичат различни стилове, в случая - класическа музика със съвременен поп), е по текст на Драго Драганов, музика на Чавдар Коцев и аранжимент на Алекс Нушев. 

"Цял живот танго" е песен за огнената любов, граничеща в двете крайности, през които преминава една връзка - от скандалите и пожарите, до протегнатата ръка и прегръдката, която убива всяка вражда. Любопитен момент е, че в нея са включени фрагменти от операта на френския композитор Жорж Бизе „Кармен”.

Катя и Здравко записаха за първи път кросуовър през 2017-та година. В „Златен Ритон” – песента, която даде името на последния им албум, бе използван музикален цитат от Лунната соната на немския класик Лудвиг ван Бетховен. А само преди месец представиха и клипа за пилотната песен от новия си албум "Твоята жена", която отново е по текст на Драго Драганов, аранжимент и автор на музиката - Алекс Нушев.

Освен с вълненията около новата песен, „Ритон” са в активна творческа подготовка и за новото си турне из Летните театри на България. Миналата година Катя и Здравко обиколиха седем града – Русе, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Велико Търново и Каварна. А кои ще бъдат спирките от новия им тур, предстои да разберем съвсем скоро.

На 30 май в зала 1 на НДК пък, обичаният дует ще има пищен галаконцерт, на който ще представи новия си албум./show.blitz.bg

 

Коментирай

Ваника

Ваника 13.02.2019 15:19

Браво! Много хубава песен!