Рапърът Кристо: Частни болници у нас не приемат майка ми, защото...

Рапърът Кристо: Частни болници у нас не приемат майка ми, защото...

Музикантът Христо Балабанов - Кристо се бори за живота на майка си Мариана Балабанова, която е с левкемия и се лекува в чужбина. Жената има нужда от кръводаряване.

Всичко започва с COVID, а Кристо говори за "футболизиране" и за прехвърлянето на пациент със спешно състояние между различни болници. Майка му е логопед, помогнала на мнозина у нас и в чужбина.

Кристо изригна заради сгрешена диагноза на майка си, която е вече...

"Тя е много позитивен и всеотдаен човек, аз съм постигнал успехите си благодарение на нея. COVID отключва хронична левкемия. Оказва се, че има високи Д-димери стойности. Някои лекари ѝ казват, че това е нормално и е постковид. Явно е било симптом на предлевкемия или левкемия", разказва той. 

По думите на музиканта няколко лекари си прехвърлят случая в продължение на шест месеца, след които майка му развива втори COVID, много тежко, което пък води и до диагнозата остра левкемия.

"Има и още няколко тежки състония, за които има съмнение. Втрещени бяхме как толкова тежък пациент, който е неадекватен, в тежко физическо състояние, изписват я с високи тромбоцити. Единият лекар не искаше да ѝ взема костен мозък. Понеже буйства, я гонеха на психиатър. Той ѝ предписа лекарства, които предизвикват падане още повече на стойностите на левкоцити и тромбоцити", обясни Кристо в ефира на NOVA.

Според него майка му Мариана Балабанова е била прехвърляна между пет болници у нас, докато в Турция това просто няма как да се случи. 

Наложиха запор на Кристо и мъжът на Хилда Казасян!

"В частни болници у нас ми казват, че нямат тромбоцити и я изписват, защото не знаят как да я лекуват. Това е върхът на цинизма в отношението към тежките пациенти. Има проблем с организацията на кръвните продукти у нас. След първия курс химиотерапия в Турция има подобрение, чакаме да видим дали ще се наложи трансплантация", добавя още той, уточнявайки, че лечението може да струва от 200 000 до 500 000 евро. 

Хората, които искат да помогнат, могат да го направят на обявената дарителска сметка в социалната мрежа:

https://revolut.me/hristoifd "За лечение на Мариана"

Както и дарителска сметка в ОББ: Сметка (IBAN): BG50UBBS80021043538550

Swift Code (BIC): UBBSBGSFXXX

Титуляр: Христо Балабанов, Основание за плащане: За лечението на Мариана.

Дарителската сметката се управлява от банка ОББ и средствата ще бъдат използвани единствено за разходи свързни с лечението./show.blitz.bg

Коментирай

Абе

Абе 08.05.2023 11:48

Може да пращате и на мойта сметка, шъ ги пренасоча където трябва.

Успех с лечението

Успех с лечението 08.05.2023 12:27

Като нищо... Те някои мед лица си мислят, че е чест за хората, че изобщо съществуват. А можеше да работят стълб примерно с по-голям успех. Ама нейсе.

.....

..... 08.05.2023 23:50

Милиарди от здравните ни осигуровки отидоха по Бойковите лъзгави магистрали и по сметки на Проф. Г. Начев и подобни "черни дупки" . Чакай медицина!!!

Стига

Стига 09.05.2023 8:30

си ревал, бе. Защо просиш? Нали си "звезда"? Знаеш ли колко болни и бедни има в България?